(P) Cum transformi curățenia într-o activitate ușoară?

(P) Cum transformi curățenia într-o activitate ușoară?
Citeste mai mult despre: curatenie, activitate usoara, casa,
Autor: Mihai Burlacu
Data: 06 August 2019
Puțini sunt cei care adoră să facă această activitate ce înseamnă pierderea timpului prețios în vremurile de astăzi, când tot mai mulți oameni sunt angrenați în tot felul de proiecte interesante.

Curățenia însă nu este un subiect care poate fi evitat la nesfârșit. La un moment dat, pur și simplu, trebuie să te apuci să strângi firimiturile, să ștergi praful de pe mobilă, să aspiri, să speli gresia și faianța. Cine ar putea sta veșnic într-o mizerie care ar duce la instalarea bolilor sau alergiilor periculoase?

Deși pare o muncă titanică și nimeni nu este interesat de ea, curățenia poate fi realizată ușor, fără multă muncă și fără să mai fie pierdut atât de mult timp ca odinioară. Există unele trucuri utile, pe care oricine trebuie să le folosească, în așa fel încât rezultatele să poată fi observate cu ochiul liber instantaneu.

Iată câteva astfel de trucuri pe care le poți pune în practică!

Fiecare se simte stresat de ideea de a se apuca de făcut curat și nu știe ce să mai inventeze pentru a amâna la nesfârșit această activitate. De fapt, lucrurile nu stau atât de rău cum par la prima vedere.

  •     Observi multă dezordine, mizerie și parcă locuința ta s-a transformat peste noapte în groapa de gunoi a orașului? Ce-ar fi să suni urgent pe mama sau o prietenă foarte bună și să le rogi să te ajute în acest demers? Mai bine le chemi pe amândouă, iar timpul pierdut cu această activitate va fi scurt, iar efortul tău minim. Nu uita nici de ajutorul pe care ți-l pot da copiii!
  •     O idee pe care mulți o adoră astăzi este să cheme o firmă de făcut curat și să stea să privească doar ce fac specialiștii. Pentru asta ai nevoie de ceva bani deoarece nu este deloc ieftin să recurgi la această metodă. Te bucuri însă de faptul că vor termina repede, vor deretica în toată casa, lăsând în urmă curățenie deplină. Știi că scapi și de corvoada de a înlătura mizeria de pe covoare, perdele sau de pe draperiile îmbibate de praf? Angajații firmei reușesc să aibă grijă de cele mai mici detalii;
  • Dacă faci singur totul, atunci poți să depui efort mai puțin cu ajutorul unor soluții și detergenți profesionali, care înjumătățesc timpul dedicat acestei activități. Trebuie însă să găsești cele mai bune produse de pe piață. Din fericire, astăzi există tot felul de substanțe care reușesc cu brio să facă treabă rapid și eficient;
  • Înainte de a demara această operațiune amplă, care vizează realizarea unui spațiu igienizat în casa ta, nu uita că trebuie să fii atent la toate detaliile, altfel vei lua treaba de la capăt și vei pierde mai mult timp față de ce ai crezut inițial. Așadar, va trebui să cureți murdăria din tocurile ușilor și ferestrelor, de pe mânerele ușilor sau de pe suprafața dulapurilor etc;
Un truc de care nu țin cont mulți este să mențină curățenia, astfel nu vor avea de făcut mare lucru când se vor apuca de igienizare. Vrei să scapi de zilele istovitoare? Dă cu aspiratorul în fiecare zi, redu numărul de covoare din casă, spală vasele după fiecare utilizare, curăță periodic vasul de toaletă etc.

În concluzie, dacă ții cont de aceste trucuri, atunci nu vei mai obosi când vei face curățenie generală în locuința ta. Deși vei fi tentat să treci cu vederea micile secrete ale acestei activități, adevărul este că ele te vor scuti de efort fizic în plus.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO