Directorul OMS s-a vaccinat anti-Covid la un spital din Geneva. „Azi a fost rândul meu”

Directorul OMS s-a vaccinat anti-Covid la un spital din Geneva. Azi a fost rândul meu
Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Mai 2021
Data actualizare: 13 Mai 2021
În vârstă de 56 de ani, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a primit prima doză de vaccin anti-Covid. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a făcut un apel la guvernanți și la producătorii de seruri să asigure acces larg la vaccinuri.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a dezvăluit pe rețelele sociale că s-a vaccinat la un spital din Geneva. Directorul OMS le-a spus celor care îi urmăresc conturile sociale că a așteptat să-i vină rândul.

Azi a fost rândul meu să mă vaccinez anti-Covid la @Hopitaux_unige. Vaccinurile salvează vieți. Este esențial să le ducem în toate țările, cât de curând posibil. Dacă, la fel ca mine, trăiţi într-o ţară unde vaccinurile sunt disponibile, vă rog vaccinaţi-vă când vă vine rândul”, a scris pe Twitter șeful OMS, unde a postat și o fotografie realizată în timpul administrării vaccinului.

FOTO: @DrTedros/Twitter

Totodată, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut un apel la state și la producătorii de vaccinuri să crească rata de vaccinare.

Pentru ca vaccinurile să fie disponibile pentru toţi cei care au nevoie de ele, guvernele, producătorii şi alte părţi implicate trebuie să se angajeze să împărtăşească şi să producă mai multe doze de vaccinuri Covid-19 pentru a proteja pe toată lumea”, a mai spus directorul OMS.

Peste 1,38 de miliarde de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate până acum în toată lumea. Deși cifra poate părea uriașă, specialiștii atrag atenția că încă există state în care s-a administrat o singură doză la 100 de persoane.

Topul vaccinării pe glob

Seychelles: 132 de doze/100 de locuitori – 62% din populație complet vaccinată 

Israel: 116 doze/100 de locuitori – 56% din populație complet vaccinată

San Marino: 104 doze/100 de locuitori – 40% din populație complet vaccinată.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Despre intenția autorităților de a face diferențe între cei vaccinați și cei nevaccinați, cu Csaba Asztalos, președintelele CNCD, și avocatul Vlad Soare
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies