Imagini cutremurătoare filmate de cântăreața Ruslana în orașul Borodyanka, aflat în apropiere de Bucha

Imagini cutremurătoare filmate de cântăreața Ruslana în orașul Borodyanka, aflat în apropiere de Bucha
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 06 Aprilie 2022
Data actualizare: 06 Aprilie 2022
Ruslana Lyzhychko, câștigătoarea Concursului Muzical Eurovision 2004 și laureată a World Music Awards, s-a alăturat unei unități de apărare teritorială de la Kiev. Împreună cu luptătorii ucraineni, ea a ajuns în orașul Borodyanka, pentru a aduce ajutor umanitar localnicilor. Artista a postat pe contul ei de socializare imagini cutremurătoare. 

În urmă cu câteva zile, Ruslana făcea un apel disperat, cerând ca Tribunalul de la Haga să sancționeze crimele de război comise de Rusia. Ieri, artista s-a aflat la Borodyanka, un oraș din regiunea Kievului, grav afectat de bombardamente. Ea a filmat drumul parcurs prin localitate și a vorbit apoi cu oamenii. 

„Totul este total distrus... Este Marte (nr. planeta) lângă Kiev...Am adus ajutor umanitar la Borodyanka, dar și în localitățile din jur. Această misiune a fost asigurată de grupul de voluntari numărul 34 din Kiev „K8” - districtul Sviatoshynskyi. Vă voi arăta ce am văzut. A fost înfricoșător...Reacția oamenilor a fost impresionantă, am cântat imnul și doar ne-am îmbrățișat. Slavă Ucrainei!”, este o parte din mesajul artistei scris pe o rețea de socializare.

Îndurerată de ceea ce a văzut la Borodyanka, Ruslana a înregistrat un video, stând în fața unor blocuri distruse. 

„Rusia este doar o gaură neagră a acestei lumi. Absoarbe lumina, lăsând în urmă întunericul. Rusia lui Putin și-a semnat condamnarea la moarte în momentul invadării Ucrainei. Înseamnă începutul sfârșitului pentru Putin și Rusia. Ruinele în care rușii au transformat orașele și satele noastre sunt doar o reflectare a esenței lor inumane”, a scris cântăreața. 

Cine este Ruslana Lyzhychko

În 2004, Ruslana a reprezentat Ucraina la Eurovision. Ea a devenit câștigătoarea concursului cu 280 de puncte. Președintele Ucrainei din acea perioadă, Leonid Kuchma, a numit-o pe Ruslana cântăreața națională a Ucrainei. Albumul ei „Welcome To My Wild World" (Bun venit în lumea mea sălbatică) a fost vândut în 200.000 de exemplare în primele 50 zile de la lansarea acestuia în Ucraina. Mai târziu, Ruslana a fost nominalizată la „World Music Awards” devenind celebră în toată lumea.

Ruslana a mai fost deputat în parlamentul ucrainean (Rada Supremă), reprezentând Partidul Ucraina Noastră și ambasadorul bunăvoinței UNICEF în Ucraina în 2004-2005. Este recunoscută drept cea mai de succes artistă solo ucraineană la nivel internațional și a fost inclusă în topul celor mai influente 10 femei din 2013 de către revista Forbes

Sursă:Getty Images, Facebook/ Ruslana Lyzhychko

Vezi și: 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!