Nelu Tătaru a vorbit din nou despre starea de urgență: „Nu m-aş putea gândi”

Nelu Tătaru a vorbit din nou despre starea de urgență: bdquo;Nu m-aş putea gândi
Citeste mai mult despre: coronavirus, Nelu Tătaru, starea de urgenta,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 23 Iulie 2020
Pe 22 iulie, România a înregistrat un nou record negativ, care a alarmat o mare parte din populație: în doar 24 de ore, 1.030 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

Cifra este una incredibil de mare, dar autoritățile se gândiseră deja la acest număr record, deoarece afirmaseră încă se zilele trecute că România va ajunge să depășească 1.000 de cazuri pe zi.

Citește și

După ce autoritățile au anunțat cifra record, Nelu Tătaru a fost întrebat din nou dacă România va reveni la starea de urgență, însă acesta a negat vehement acest scenariu.

„În acest moment, nu avem perspectiva unei stări de urgenţă, dar starea de alertă se va menţine atâta timp cât vom reuşi să gestionăm să mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aş putea gândi cam când ar trebui să vină o stare de urgenţă, m-aş gândi cum am putea face ca toţi dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Atâta timp cât avem acele curente negaţioniste, cât avem acea bagatelizare a celor trei-patru luni prin care am trecut împreună şi toată lumea a respectat nişte reguli, este destul de greu. Rămâne ca noi, la nivelul nostru, la Ministerul Sănătăţii, dumneavoastră ca media, să aducem în imagine ce se întâmplă şi care este această faţă adevărată a infecţiei cu coronavirus. Trăim un moment dificil, dar dacă am fi numai noi am spune că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa şi în toată lumea nu avem cum să mai fim subiectivi. Am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli”, a spus Nelu Tătaru.

foto: Agerpres

Vezi și: Interviu cu Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, direct din vacanță. Ce destinații și-au ales cei doi vara
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies