Prințul Philip, înmormântare simplă la Castelul Windsor. Ultima dorință a soțului Reginei

Prințul Philip, înmormântare simplă la Castelul Windsor. Ultima dorință a soțului Reginei
Philip, Duce de Edinburgh 1921 - 2021. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 10 Aprilie 2021
Data actualizare: 10 Aprilie 2021
Prințul Philip nu va avea parte de funeralii speciale, în ciuda statutului său. Pandemia de Covid-19 și marea dorință a Ducelui de Edinburgh își vor pune amprenta pe modul în care acesta va fi condus pe ultimul drum.

Ca Duce de Edinburgh și soț al Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip ar fi trebuit să aibă parte de funeralii de stat. Trupul său ar fi trebuit plimbat, pe un afet de tun, pe străzile Londrei și înhumat la Westmister Abbey. În amintirea sa, cei mai importanți lideri ai lumii să rostească discursuri emoționante despre personalitatea remarcabilă a Ducelui de Edinburgh.

Nimic din tot acest spectacol regal nu va avea loc, iar cauzele sunt două. Pe de o parte, pandemia de Covid-19 nu permite desfășurarea unor ceremonii grandioase, cu public. Însă, mai important este că Prințul Philip însuși și-a exprimat dorința, în timpul vieții, de a fi înmormântat simplu, ca un om de rând. 

Citește și: Prințul Philip, legătură specială cu România și cu Regele Mihai I: „Au păstrat o prietenie de o viață”

Cel mult 30 de persoane din cadrul familiei îl vor putea urma pe ultimul drum la Castelul Windsor, unde va fi înmormântat. Ceremonia, care va avea loc, cel mai probabil, sâmbăta viitoare, nu va fi accesibilă publicului larg, scrie The Sun. Premierul Boris Johnson va fi unul dintre puținii oameni din afara Familiei Regale care va asista la ceremonie.

Flori pentru Prinț

Britanicii au reacționat emoțional la moartea Prințului Philip și au depus buchete de flori la porțile palatelor deținute de Casa Regală. Într-o declarație publică, reprezentanții Familiei i-au sfătuit pe oameni să nu aducă flori și să evite adunările mari în zone publice, pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire cu Covid-19. 

Cetățenii au fost sfătuiți să doneze bani în scopuri caritabile în loc să cumpere flori pentru Ducele de Edinburgh. 

Pentru a-i încuraja să rămână în case, Familia Regală a lansat o carte de condoleanțe online, unde oamenii pot trimite mesaje de susținere pentru urmașii Prințului Philip.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: EXCLUSIV Irina Margareta Nistor și Codin Maticiuc, din culisele MIAMI BICI
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies