Raed Arafat a vorbit despre noi restricții pentru români, cauzate de coronavirus: „În anumite zone e posibil”

Raed Arafat a vorbit despre noi restricții pentru români, cauzate de coronavirus: bdquo;În anumite zone e posibil
Citeste mai mult despre: coronavirus, Raed Arafat,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 14 Iulie 2020
Data actualizare: 14 Iulie 2020
De două luni, România se află în stare de alertă, după ce autoritățile au decis să renunțe, pe 15 mai, la starea de urgență, astfel că românii au scăpat de unele restricții dure care fuseseră impuse, printre care se regăsea și părăsirea domiciliului doar cu declarația pe propria răspundere și cu un scop clar.

Din păcate, după relaxarea măsurilor, în România numărul de cazuri a crescut, în urmă cu doar câteva zile fiind atins un nou record: 698 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în doar 24 de ore!

După apariția în spațiul public al cifrelor alarmante, Raed Arafat a declarant la Digi 24 că s-ar putea impune noi măsuri, însă doar zonal, nu la nivelul întregii țări (cum a fost până în luna mai).

„Nu știu dacă mai e posibil să spunem acum «Stop la mare». În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem cum. Singura chestie este să te duci înapoi, să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale. Deci, este posibil. Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: Atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate. Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: Sony Pictures ia în serios epidemia, amânări până în 2021
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies