Slujbele de Paște de la Ierusalim și Nazaret, transmise live pe internet

Slujbele de Paște de la Ierusalim și Nazaret, transmise live pe internet
În fiecare an, credincioșii catolici și ortodocși iau cu asalt Biserica Sfântului Mormânt pentru ceremonia pogorârii Luminii Sfinte. FOTO: Getty Images
Credincioșii ortodocși din România care vor să asiste la slujbele specifice sărbătorilor pascale care au loc la Nazaret și Iersusalim, o pot face pe internet. În transmisiune live va fi și ceremonia pogorârii Luminii Sfinte în mormântul lui Christos de la Ierusalim.

Oficialii Ministerului Turismului din Israel au anunțat că slujbele din Săptămâna Mare a Paștelui pot fi urmărite pe internet prin intermediul unor transmisii live stream.

Astfel, credincioșii din România care vor să asiste la slujbele care au loc la Biserica Ortodoxă a Bunei Vestiri, o pot face accesând acest link sau acest link.

Conform tradiției creștine, în grota acestei biserici, Fecioara Maria a fost anunțată de Arhanghelul Gabriel că-l va naște pe Iisus.

Tot pe internet va fi transmisă și ceremonia pogorârii Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt de la Ierualim, care are loc în fiecare an în sâmbăta mare.

Aprinderea Sfintei Lumini de Paște este una dintre cele mai mari minuni pe care creștinii ortodocși o celebrează cum de cuvine de peste 2.000 de ani. 

Ceremononia va fi transmisă llive pe platforma Jerusalem is traveling 2U și va fi accesibilă românilor începând cu ora 13.00, ora României.

Din 2009, Lumina Sfântă este adusă și în România, cu ajutorul unei aeronave Tarom. Tradiția se va păstra și în acest an, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Scopul transmisiunilor live, al pelerinajelor online, al opțiunii de a transmite rugăciuni la Zidul Plângerii prin intermediul platformei Jerusalem is Traveling 2U și al altor experiențe cu importantă deosebită pentru turiștii noștri este acela de a face credincioșii să se simtă mai aproape de cele sfinte în această perioada fără precedent, de a le spune că rămânem alături de ei indiferent de gretutatile și provocările fără precedent pe care le întâmpinăm”, a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi piețe în cadrul Ministerului Turismului din Israel, într-un comunicat de presă.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Românii în diaspora au ales să nu se întoarcă acasă de Paște


 

FULLSCREEN
Slujbele de Paște de la Ierusalim și Nazaret, transmise live pe internet
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies