Țara care a reușit să țină sub control dezastrul creat de coronavirus. Ce decizii au luat autoritățile din Noua Zeelandă

Țara care a reușit să țină sub control dezastrul creat de coronavirus. Ce decizii au luat autoritățile din Noua Zeelandă
FOTO Getty Images
Citeste mai mult despre: Noua Zeelanda, coronavirus, decizii,
Data publicarii: 21 Aprilie 2020
Data actualizare: 24 Aprilie 2020
Începând de săptămâna viitoare, Noua Zeelandă va trece de la nivelul patru la nivelul trei de carantină.

Premierul Jacinda Ardern a anunțat relaxarea graduală a restricțiilor, după un plan bine stabilit, pentru a păstra numărul redus de infectați și de morți din țară. 

Noua Zeelandă a raportat în jur de 1500 de cazuri de infectări cu Covid-19 și doar 13 decese, toți fiind persoane vârstnice, cu boli cronice. 

Noua Zeelandă înregistrează una dintre cele mai mici rate ale mortalității, fiind una dintre țările care au reușit să țină sub control situația critică cauzată de coronavirus. Arden a declarat că Noua Zeelandă a făcut ”ceva ce puține națiuni au reușit... să stopeze un posibil dezastru”.

Nivelul trei de restricții presupune că se vor putea redeschide anumite școli, la evenimente precum nunțile sau funeraliile vor putea participa 10 oameni. Afacerile din construcții, industria forestieră și alte câteva afaceri se vor putea redeschide, în timp ce magazinele și restaurantele rămân închise. 

Premierul a anunțat că este permisă și o minimă socializare, în interiorul comunităților, pentru cei singuri, iar membrilor acelorași familii, izolați în case diferite, li se va permite să se vadă. 

În urmă cu câteva zile, Jacinda Ardern a anunțat că ea, împreună cu membrii Cabinetului pe care îl conduce, își vor tăia 20% din salariile din următoarele șase luni, banii urmând să fie folosiți pentru criza cauzată de pandemia de coronavirus. 

“Suntem conștienți de neozeelandezii care depind de subvențiile salariale, care suportă tăieri de venituri, și își pierd locurile de muncă ca urmare a pandemiei globale cu Covid-19. Astăzi, pot confirma că eu, împreună cu miniștrii din guvern și directorii de servicii publice vom avea o tăiere de 20% din salariu pentru următoarele șase luni”, a declarat Ardern

Noua Zeelandă a început testarea pentru coronavirus din 22 ianuarie, chiar dacă primul caz confirmat a fost în 26 februarie. Potrivit statisticilor, au fost testați peste 86.000 de oameni dintr-un total de aproximativ 5 milioane, asta însemnând unul la 57 de locuitori. 

Vezi și: 

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!