Un album cu autograful lui John Lennon, scos la licitație pentru o sumă astronomică. De ce valorează atât

Un album cu autograful lui John Lennon, scos la licitație pentru o sumă astronomică. De ce valorează atât
John Lennon și Yoko Ono. FOTO: Getty Images
Ultimul album muzical semnat John Lennon și Yoko Ono a fost lansat cu 3 săptămâni înainte de asasinarea compozitorului englez. Un exemplar special al acelui album a fost scos la licitație pentru 400.000 de dolari, însă experții spun că s-ar putea vinde cu un milion de dolari.

John Lennon se relansa în muzică în toamna anului 1980, după o pauză de câțiva ani în care s-a dedicat vieții de familie. Albumul Double Fantasy, la care a lucrat împreună cu soția lui, Yoko Ono, reprezenta întoarcerea în muzică cu un sound nou și cu un mesaj puternic. Scos pe piață la 17 noiembrie 1980, Double Fantasy a beneficiat de expunere mediatică uriașă în urma asasinării artistului, la 8 decembrie 1980.

Citește și

Un exemplar al albumului de atunci, care conține autograful muzicianului, este vedeta licitației casei Goldin Auction. Suma de la care se pleacă este 400.000 de dolari, iar motivul îți va da fiori. Discul poartă autograful dat de Lennon asasinului său, cu 5 ore înainte de crima care a șocat planeta. 

Mark David Chapman, arestat la scurt timp după ce l-a împușcat pe John Lennon în fața casei sale, obținuse autograful muzicianului la un eveniment de promovare a albumului. Atunci a stat la doar un metru de victima sa, însă și-a dus planul la bun sfârșit mai târziu, în acea zi. Vezi AICI povestea lui Mark Chapman!

Albumul cu autograful lui Lennon a fost găsit întâmplător, aproape de locul crimei. Un trecător a dat peste el și l-a ținut ascuns sub pat vreme de 18 ani. În 1998, bărbatul a vândut discul pentru suma de 150.000 de dolari. Însă, experții spun că azi această piesă rară din istoria muzicii și a celui care a fost John Lennon valorează un milion de dolari.  

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 32: Cine crede Geanina Ilies că va fi marele câștigător Ferma

FULLSCREEN
Un album cu autograful lui John Lennon, scos la licitație pentru o sumă astronomică. De ce valorează atât
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies