Premiile Oscar 2022 | CODA, cel mai bun film al anului. Surpriza serii

Premiile Oscar 2022 | CODA, cel mai bun film al anului. Surpriza serii
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Martie 2022
Data actualizare: 28 Martie 2022
Gala Premiilor Oscar 2022 a avut parte de o mare surpriză. Cel mai bun film al anului nu a fost desemnat „The Power of the Dog”, cum mulți anticipaseră. „CODA”, regizat de Sian Heder, a fost numit cel mai bun film al anului.

Lady Gaga a anunțat de pe scenă câștigătorul ediției 94 a Premiilor Oscar, la categoria cel mai bun film. CODA a fost considerat cel mai bun film al anului trecut, iar anunțul a fost primit cu aplauze din public la Oscar 2022.

Înainte să ajungă la Oscar, CODA a fost declarat o revelație la Festivalul Sundance. Este povestea unei familii (părinți și un fiu) cu deficiențe de auz și a unei fiice care aude bine. Acesta din urmă trebuie să se împartă în două, astfel încât să rămână loială și de ajutor familiei, dar și să-și urmeze visul de a face carieră în muzică.

CODA a făcut senzație și la SAG Awards, unde a câștigat premiul pentru distribuție remarcabilă - primul pentru o distribuție predominant surdă. 

Citește și: Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock la Premiile Oscar 2022

Citește și: Will Smith câștigă primul Oscar din carieră

De altfel, Troy Kotsur a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. El este primul actor surd care câștigă o statuetă la gala Premiilor Academiei Americane de Film.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!