Dragoș Petrescu, despre elementul esențial în afaceri: „Fără risc nu poți câștiga, nu poți merge înainte!”

Dragoș Petrescu, despre elementul esențial în afaceri: „Fără risc nu poți câștiga, nu poți merge înainte!”
Autor: Dan L. Brumar
Data: 22 Februarie 2022

Dragoș Petrescu, fondatorul lanțului de restaurante City Grill, este leul veteran, pragmatic, pe care nu multe businessuri ajung să-l impresioneze. Investitorul a dezvăluit care este, în viziunea sa, lucrul esențial în afaceri.

Noul sezon Imperiul Leilor a început în forță, cu cei cinci investitori pregătiți să ofere sprijin atât financiar, cât și moral, curajoșilor care vin să își prezinte ideile de afaceri în fața lor. Dan Șucu, Dr. Wargha Enayati, Cristina Bâtlan, Sebastian Dobrincu și Dragoș Petrescu sunt oamenii de afaceri care finanțează business-urile din cel de-al treilea sezon al emisiunii. 

Adeptul filosofiei că, dincolo de o idee, important este caracterul antreprenorului, Dragoș Petrescu crede în celebrul citat ce îi aparține lui Peter Schutz: „Hire character, train skills! Uite-te după calitatea omului și mai puțin după expertiza lui. În general, mă uit la om”. 

De asemenea, acesta se descrie ca fiind „un antreprenor calculat, căruia îi plac plasele de siguranță, dar și riscul. E un balans între siguranță și risc. Fără risc nu poți câștiga, nu poți merge înainte. Fără plase de siguranță pierzi foarte ușor ce ai realizat până atunci”. 

Având o vastă experiență în business și, totodată, în oameni, investitorul este interesat să vadă cât de mult se implică persoana de lângă el în creșterea afacerii, iar pe acest principiu merge și în cel de-al treilea sezon Imperiul Leilor. 

Să-l văd că nu are bani, dar atunci muncește pentru banii pe care nu i-a pus, sau are câțiva bani și i-a pus pe toți în joc”, spune acesta despre tiparul antreprenorului în care este dispus să investească. 

Un alt criteriu important după care Dragoș Petrescu se ghidează este încrederea, pozitivitatea și felul în care e construită strategia de business. Investitorului dorește ca omul pe care îl finanțează să „știe ce are de făcut și atunci când nu reușește, să vină cu o altă variantă, să nu rămână blocat în așa fel încât să trebuiască să găsesc eu alte direcții”. 

Cât despre atributele necesare pentru a reuși în business, leul consideră că „principala calitate este puterea de muncă. Urmează apoi două alte calități care mi se par critice: onestitatea și dorința de a învăța, curiozitatea”.

Ce businessuri vor descoperi în continuare cei cinci investitori în cel de-al treilea sezon din Imperiul Leilor, dar și pentru ce idei se vor lupta aceștia, vedem în fiecare miercuri, de la 21:30, la PRO TV și online, pe VOYO.

Imperiul Leilor – Investește în tine!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies