• PRO TV
  • De ce a pierdut Ame proba de tras carul la FERMA. Explicațiile unui specialist

De ce a pierdut Ame proba de tras carul la FERMA. Explicațiile unui specialist

De ce a pierdut Ame proba de tras carul la FERMA. Explicațiile unui specialist

Proba de forță le-a dat mari bătăi de cap celor două fete care au ajuns la duel la FERMA. Claudia Pavel și Ame Călin au dat totul pentru a rămâne în concurs.

Primul test serios la care au fost supuse cele două fete ajunse la duel le-a întins la propriu în ediția de joi seară. Claudia Pavel a plecat cu un sensibil avantaj, după ce a declarat că preferă probele de forță, în detrimentul celor de îndemânare. Ame Călin a avut probleme în a-și pune în valoare abilitățile fizice la proba de tras carul pe șinele metalice, iar un expert în astfel de întreceri și de ce ea a picat acest test.

„În cazul în care carul se mișcă în ambele direcții, ai putea trage concluzia că cine este mai puternic are cele mai mari șanse de a câștiga. Însă, nu întotdeauna cel mai puternic se impune într-o astfel de probă”, ne-a spus Viktor Hallden, suedezul care a testat concurenții înainte de show-ul Ninja Warrior România.

Hallden, care activează ca pompier în orașul Helsinborg, este un cunoscut tester al traseelor Ninja Warrior din mai toată Europa.

Suedezul spune că pentru a câștiga o astfel de probă, cel mai important atu al unui concurent este priza pe care o fac picioarele la nivelul solului. O musculatură bine lucrată a membrelor inferioare, completată de o postură corectă a corpului (aplecat, în față), îi pot aduce victoria unui concurent care nu are o forță prea mare.

„De asemenea, este important cine începe să tragă primul, pentru că își creează un avantaj prin dezechilibrarea adversarului. Este cam același lucru întâlnit în cazul trasului frânghiei, însă aici contează și să te folosești eficient de brațe, care trebuie să tragă în același timp și în susținerea membrelor inferioare”, mai spune Hallden.

Ame Călin, care a fost susținută intens de pe margine de Cătălin Moroșanu, a pierdut și a doua rundă a probei de tras carul. După o luptă istovitoare, Claudia Pavel și-a asigurat un avantaj înainte de celelalte două probe de forță de la FERMA.

„Consider că avantajul ei a fost că este mai înaltă și atunci a putut să facă pasul mai mare decât mine. În momentul de start, ea a avut zvâcul ăla mai puternic decât mine”, a spus Ame la finalul probei.

La a doua probă, mult mai complexă, Claudia a dovedit că nu e chiar atât de neîndemânatică precum credea. Ea a trecut testul primului duel, iar Ame a fost nevoită să părăsească FERMA. Vezi momentul mai jos!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni