Reteta Marius Gabriel Ciuche: Pastrav pe pat de spanac

Reteta Marius Gabriel Ciuche: Pastrav pe pat de spanac

Ingrediente:

bucata pastrav samonat 700-800gr eviscerat si curatat de solzi 400 gr spanac cu frunze medii bucata ceapa alba medie Usturoi verde(e mai dulce cu capatana formata din 4 bucati) 150 ml vin alb Francusa de Cotnari 15 cirese negre bine coapte 70 gr unt nesarat 20 gr Mustar de Tecuci 20 gr Miere de salcam 50 gr miez de nuca 50 ml ulei alune de padure Sare grunjoasa de mare Piper rosu boabe 8 bucati flori de volbura(rochita randunicii) 6-7 fire de cimbrisor inflorit.

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

500 ml apa se pune la fiert la foc mare in cratita. Se ia pastravul samonat, se scot fileurile, se portioneaza, se indeparteaza eventualele oase ramase, se spala , se usuca cu un prosop. Oasele pestelui se separa de cap si se pun in apa , in cratita la fiert 20 minute pana se obtine o supa de peste.
Intre timp se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul, se calesc impreuna in ulei de alune de padure pana se inmoaie si se elibereaza aromele, dupa care se adauga vinul alb.

Dupa ce alcoolul din vin s a evaporat,se adauga ciresele cu samburii scosi,se da in clocot,dupa care amestecul vine pus in blender si mixat bine.

Se strecoara, iar compozitia se reintoarce in tigaie. Se adauga untul, se asezioneaza cu sare si piper. In timpul prepararii acestui sos este timp pentru pregatirea pestelui si anume se unge o bucata file de pastrav cu mustar pe partea cu pielea si se asezioneaza cu sare si piper rosu pe cealalta parte. Cand sosul este aproape gata se prajeste si pestele intr-o jumatate de lingura de ulei, mai intai cu pielea in jos, timp de aproape 3 minute, la foc mediu-mare, dupa care se intoarce cu paleta pe partea cealalta pentru inca 1 minut.

Se scote pestele ,se unge cu miere de salcam si se pune nuca zdrobita si maruntita cu cutitul in prealabil. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper rosu zdrobit. Se pune ulei in cealalta tigaie si se adauga cimbrisor , dupa care se pune spanacul si se acopera pentru un mint. Se ridica capacul dupa si se amesteca pana se inmoaie spanacul putin. Se da deoparte. Toate ingredientele sunt pregatite, gatie, se incepe montarea farfuriei.

Se ia spanacul cu o furculita si se invarte intr-o lingura astfel incat sa facem din spanac niste mingi de aceeasi marime. Se aseaza mingile de spanac una langa alta in asa fel incat sa formam un pat pentru peste. Pestele se aseaza peste patul de spanac, dupa care se toarna sosul cu o lingura usor pe marginea spanacului pana se umple golul din jurul sau. Se orneaza cu rochita randunicii pe sos si cu floare de cimbrisor pe peste. Se presara piper proaspat macinat in ploaie. Ulei galben de alune se picura peste sosul violaceu.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni