ENGIE România, donație de 250.000 de euro în sprijinul medicilor și pacienților cu Covid-19

ENGIE România, donație de 250.000 de euro în sprijinul medicilor și pacienților cu Covid-19
Autor: Dan L. Brumar
Data: 01 Aprilie 2020
Compania ENGIE România a anunțat un sprijin financiar de 250.000 de euro în folosul cadrelor medicale din prima linie și pacienților afectați de virusul SARS-COV-2. Când facem bine, #nefacembine.

Suma de bani va fi direcționată către organizațiile Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Dăruiește Viață și HOSPICE Casa Speranței.

Conform reprezentanților companiei de electricitate și gaze, fondurile direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Dăruiește Viață, în cuantum de 100.000 de euro fiecare, vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente necesare cadrelor medicale, precum și de aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19. 

Alți 50.000 de euro sunt destinați îngrijirii pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19. Pentru aceștia, HOSPICE Casa Speranței rămâne o alternativă pentru continuarea tratamentului a cărui lipsă le-ar pune viețile în pericol.

Solidaritatea este foarte importantă, cu atât mai mult în perioade critice cum este aceasta pe care o parcurgem în prezent. Le mulțumim tuturor celor care se află astăzi în prima linie și ne ajută pe noi toți să trecem de această grea încercare. Singuri putem face puțin, împreună mult mai mult”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE România.

Prin această contribuție, compania își reafirmă sprijinul pentru îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical românesc. Din 2013, compania a investit 1.350.000 de euro în proiecte din domeniul sănătăți, contribuind la ameliorarea condițiilor de tratament medical pentru circa 10.000 de pacienți anual. 

Împreună cu Asociația Dăruiește Viață, ENGIE România a contribuit la construcția primului spital de oncopediatrie din incinta spitalului Marie Curie din București, modernizarea și reabilitarea laboratoarelor de diagnosticare în profunzime a cancerelor de sânge din cadrul Institutului Clinic Fundeni, precum și la dotarea cu aparatură de ventilație a Spitalului de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalului Clinic de Copii Braşov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” și Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. 

De asemenea, ENGIE România a renovat și eficientizat energetic centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov, acolo unde peste 2.000 de copii și adulți primesc anual servicii gratuite de îngrijire paliativă.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate.

FULLSCREEN
ENGIE România, donație de 250.000 de euro în sprijinul medicilor și pacienților cu Covid-19
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies