România, inclusă pe lista statelor care vor testa 4 tratamente pentru Covid-19

România, inclusă pe lista statelor care vor testa 4 tratamente pentru Covid-19
Testele vor avea loc în toate cele 9 centre de boli infecțioase din țară. FOTO: Inquam Photos/Ciprian Petcut
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Aprilie 2020
Data actualizare: 02 Aprilie 2020
Statul român a aplicat la programul „Solidarity Trial” al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care își propune să identifice un tratament viabil pentru Covid-19.

Dr. Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a confirmat că România va face parte din programul OMS de testare a 4 posibile tratamente pentru Covid-19.

Am reușit să includem România în studiu datorită faptului că am fost sprijiniți de OMS”, spune Alexandru Rafila pentru G4Media.ro. Toate cele 9 centre de boli infecțioase din țară au fost incluse în program pentru testarea a 4 tratamente care ar putea fi viabile pentru bolnavii de Covid-19.

Cele 4 tratamente care fac parte din studiu sunt combinații de molecule despre care în ultima perioadă s-a scris că ar da roade în cazul oamenilor infectați cu coronavirus: Remdesivir, Clorochină și hydroxychlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta.

Acest mare studiu internațional e conceput pentru a genera informațiile solide necesare pentru a stabili care tratament este cel mai eficient. Proiectul Solidarity trial furnizează proceduri simplificate care vor permite participarea chiar și pentru spitalele supra-aglomerate cu pacienți. România va lua parte în acest proiect, Ministerul Sănătății și autoritățile naționale vor decide ce spitale vor participa la program”, a declarat pentru G4Media.ro Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România.  

În prezent, spitalele din România folosesc scheme de tratament aprobate de autoritățile medicale locale. Ele sunt diferite de la o zonă la alta, pentru a se testa eficacitatea fiecăreia. Până acum, cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, unde au fost recuperați cei mai mulți bolnavi de Covid-19.

Când facem bine, #nefacembine.

Fotografii: Agerpres/ Inquam Photos-Ciprian Petcut

Vezi și VIDEO: România Te iubesc, jurnal de fapte bune. Cum ajută echipa PRO TV oamenii vulnerabili
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies