Veteranul Tom Moore, internat în spital cu COVID-19 la 100 de ani

Veteranul Tom Moore, internat în spital cu COVID-19 la 100 de ani
Căpitanul Moore, recompensat și cu transport gratuit pe calea ferată. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Februarie 2021
Data actualizare: 01 Februarie 2021
Căpitanul Tom Moore, unul dintre oamenii care au adus speranța în Marea Britanie cu gestul său nobil, a fost internat în spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Anterior, bătrânul a reușit să strângă donații de aproape 33 de milioane de lire pentru sistemul medical.

Tom Moore, un veteran din cel de-al Doilea Război Mondial, nu a fost vaccinat împotriva SARS-CoV-2 deoarece primea tratament pentru pneumonie, de care suferea. În vârstă de 100 de ani, veteranul s-a infectat cu coronoavirus și a fost transportat la spital, a anunțat fiica lui. Pacientul este în stare stabilă și nu a fost la terapie intensivă.

Premierul britanic, Boris Johnson, i-a transmis încurajări: „Ești o inspirație pentru întreaga țară și știu că toți îți dorim să te faci bine”, a scris premierul pe Twitter.

Căpitanul Tom Moore a devenit un erou al luptei împotriva COVID-19 după ce, în aprilie 2020, cu câteva zile înainte de a împlini 100 de ani, a anunțat public că va da 100 de ture în jurul grădinii sale din solidaritate cu medicii din linia întâi. 

Bătrânul spera să strângă 1.000 de lire, pe care voia să-i doneze unui spital. Însă, a reușit să mobilizeze o țară întreagă, care a susținut demersul său cu aproape 33 de milioane de lire (37 de milioane de euro). 

Impresionată de gestul lui, Regina Elisabeta a II-a l-a înnobilat, conferindu-i rangul de cavaler. De ziua lui, căpitanul Moore a primit peste 120.000 de scrisori de felicitare de la britanicii pe care i-a inspirat să ajute medicii din linia întâi. Au fost atât de multe plicuri, încât au fost depozitate în sala de festivități a școlii din Bedfordshire, localitatea de domiciliu a eroului.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 11 lucruri pe care nu le știați despre Andra
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!