Cât te costă să ai o ținută vintage de Crăciun și Revelion? Sfaturile consultanților de modă

Cât te costă să ai o ținută vintage de Crăciun și Revelion? Sfaturile consultanților de modă
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 23 Decembrie 2021
Data actualizare: 23 Decembrie 2021
Au mai rămas doar câteva ore până la Crăciun și câteva zile până la Revelion, iar oamenii se întreabă și se gândesc tot mai des ce ținute să aleagă pentru aceste două sărbători importante.

Și, cum trăim într-o eră în care imaginea contează foarte mult pentru fiecare, românii și-au îndreptat atenția în ultimii ani către hainele de firmă, fie ele noi, second hand sau închiriate. Însă, un concept cât de cât nou pentru țara noastră, dar la mare căutare în toate colțurile lumii este cel al hainelor vintage.

Așa se face că accesorii vestimentare de la Versace, Escada, Ralph Lauren, Armani, Valentino, Christian Dior și multe alte mărci de renume sunt un reper în modă și le pot face pe doamne și domnișoare, și nu numai, să strălucească de sărbători. Astfel, hainele de colecție sunt un „must” pentru oamenii care doresc un stil vestimentar exclusivist, ieșit din tiparele modei de masa, iar Alee Bucur și Nicolle Petre (antreprenoare Check Vintage), ne-au oferit câteva sfaturi de ținute unice pentru Crăciun și Revelion.

„Vintage înseamnă haine și accesorii cu o vechime de peste 10 ani, care fac parte din colecțiile speciale ale unor designeri celebri precum Gianni Versace, Escada by Margareta Ley, Dior... Adică exact hainele și accesoriile pe care le găsiți în magazinul nostru. În primul rând, hainele vintage sunt recunoscute pentru unicitatea lor, pentru calitatea lor, pentru materialele din care sunt confecționate, pentru detaliile specifice designer-ului și perioadei din care fac parte, dar și pentru sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător”, spun Alee Bucur și Nicolle Petre.

Cele două consultante de modă afirmă că, atunci când o persoană alege hainele vintage, trebuie să știe că, în primul rând, aceste produse sunt unice și pot fi integrate în orice ținută, fie ea integral vintage sau partial vintage: „O eșarfă de mătase vintage poate schimba în totalitate un outfit: o putem pune atât la gât, cât și la mână, geantă, pe post de batistă, pe cap... Avem o întreagă campanie cu accesorii prin care arătăm modalitatea de a purta accesorii și subliniem importanța lor în alcătuirea unor outfit-uri”.

Alee Bucur și Nicolle Petre dezvăluie și că bugetul pentru o ținută vintage nu este deloc mare și că orice pasionat de modă își poate permite un astfel de outfit. „Există variante accesibile. De exemplu, o eșarfă de mătase de designer este 80 de lei, o curea - 70 de lei, o pereche de mănuși costă 50 de lei, iar o cravată de mătase este 50 de lei. Există și variante mai exclusiviste, de exemplu o geantă de designer, un sacou brodat manul. Sunt lucruri cu poveste, cu istorie”, încheie cele două antreprenoare.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!