Cum îți ferești casa de hoți dacă pleci în vacanță de Crăciun și Anul Nou

Cum îți ferești casa de hoți dacă pleci în vacanță de Crăciun și Anul Nou
Hoții vin la „colindat” și dacă nu ești acasă și nu vor covrigi. FOTO: iStock
Citeste mai mult despre: hoti, casa, Craciun, ponturi Craciun, spargere,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 17 Decembrie 2019
Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai prolifică pentru hoți, care dau spargeri răsunătoare în locuințele românilor care petrec Crăciunul sau Anul Nou departe de casă.

Orice vacanță de sărbători este o invitație pentru hoți să te ușureze de lucrurile de valoare. Dacă le ții în casă, precum Tamara Ecclestone, fiica fostului șef al Formulei 1, ai toate șansele să nu le mai vezi niciodată.

Însă, hoții pot lovi și când ești acasă, dovadă stand pățania designerului vestimentar Alexandru Ciucu și a soției sale, Alina Sorescu. Cei doi au fost jefuiți duminică noapte, deși se aflau în casă.

În acest caz, specialiștii recomandă îmbunătățirea măsurilor de securitate și instalarea unui sistem de alarmă care să semnaleze în timp real prezența cuiva străin în locuință.

Cum îți ferești casa de hoți dacă pleci în vacanță

În cazul în care pleci de acasă de Crăciun, ține cont de aceste sfaturi venite de la Poliția Română pentru a-ți proteja bunurile!

  • Roagă un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe poliţia dacă observă o persoană/persoane suspecte care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să forţeze deschiderea uşii!


 

  • Anunță doar persoanele de încredere atunci când pleci de acasă pentru mai multe zile!
  • Închide şi asigură la plecare toate uşile şi geamurile locuinţei, uşa de la balcon, dar și geamul de aerisire de la baie!
  • Fii discret când te pregătești de plecare! Mai mult, nu posta pe reţelele de socializare perioadele şi locurile în care vei petrece sărbătorile, deoarece hoții îşi culeg informaţiile şi de pe aceste mijloace moderne de comunicare.
  • Atunci când părăsești locuinţa pentru mai mult timp, lasă o lumină aprinsă care poate deruta eventualii “musafiri nepoftiţi”!
Fotografii: iStock

Vezi și VIDEO: Seria Home Alone revine la PRO TV în preajma Crăciunului 

FULLSCREEN
Cum îți ferești casa de hoți dacă pleci în vacanță de Crăciun și Anul Nou
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO