(P) Cum să aveți grijă de părul deteriorat

(P) Cum să aveți grijă de părul deteriorat
Autor: Cristina Tapu
Data publicarii: 22 Octombrie 2021
Data actualizare: 22 Octombrie 2021
În acest articol abordăm unul dintre subiectele care sunt dragi atât de multor femei: cum să întărim părul fragil care se rupe ușor. Firul părului este subțiat, deteriorat și adesea plin de vârfuri despicate? Iată infamul „efect de paie”, care face ca părul să arate că un cuib - cu siguranță un aspect pe care nu îl agreăm. Pentru a vă oferi cele mai bune sfaturi, am decis să vă oferim câteva puncte de vedere ale experților:  

Care sunt cauzele părului uscat și fragil? Agenți mecanici!

 Părul care se rupe, se deteriorează, este adesea cauzat de neglijență sau de greșeli reale. De fapt, părul este deteriorat de diverse cauze: mecanice (uscător de par, placă, ondulator...), chimice ( vopsea de păr, decolorari ...) sau de mediu (smog, vânt, soare, umiditate ...). Pentru vânt și soare este necesar să se pună în aplicare unele precauții, folosind produse pe care le veti gasi la Reduceri Black Friday Romania, care ajută părul să reziste la acțiunea acestor agenți externi. Așa că:

 -Aplicați întotdeauna un ulei protector înainte de a vă expune la soare. După expunere, în schimb, utilizați un șampon pentru spălarea frecventă care îndepărtează sarea, nisipul și clorul de pe păr, care altfel ne-ar usca părul. Este bine să ne ghidăm atunci prin aplicarea unui balsam sau a unei măști pentru rehidratarea părului nostru, pe baza texturii părului.

 -Vântul, pe de altă parte, usucă părul deshidratându-l și creând încurcături: în acest caz ideal este să folosiți tratamentul: șampon + mască + ulei. Uleiul este esențial pentru a hrăni părul mai adânc și pentru a repara arborele. Puteți utiliza uleiuri din gama de produse Alfaparf.

Părul deteriorat este adesea dificil de descurcat și pare deshidratat: de fapt, se creează acel efect pe care în jargon îl numim „Hardcover”. Într-adevăr, dacă părul este exploatat dincolo de toate limitele, se formează vârfurile despicate: acestea sunt semnul suprem că nu avem grijă de părul nostru în modul corect. Vopseaua și decolorarea, pe care le definim ca agenți chimici, sunt deseori responsabile pentru aceste daune, nu pentru că tratamentul în sine este dăunător, ci pentru că este prea des efectuat.

Culoarea permanentă necesită, de fapt, utilizarea oxidării. Dacă acest lucru se efectuează prea violent, cu volume probabil importante de oxigen, pentru a accelera procesul, în acest fel părul suferă o mare pagubă. De aceea, este important să ne bazăm pe un tratament profesional.

Chiar și decolorarea este un pas cu care trebuie să fiți foarte atente: decolorantul de fapt „mănâncă” pigmenții părului, golindu-l și creând astfel “găuri”. Prin urmare, este esențial să umpleți aceste “găuri”. Puteți face asta folosind produse precum cele de la Alfaparf sau chiar Olaplex. Acestea din urmă, combinate cu decolorantul, acționează prin reconstrucția structurii în timp ce intervin asupra culorii.

Atenție! Nu amoniacul strică părul: pur și simplu are un miros neplăcut, dar este produsul potrivit pentru a deschide cuticula și a vă asigura că culoarea pătrunde în par. Dimpotrivă, produsele fără amoniac rămân în par, nepermițând cuticulele să se închidă din nou. De asemenea, rezultatul nu va fi atât de satisfăcător, deoarece culoarea va fi mai puțin strălucitoare.

 Cum se vindecă părul deteriorat? 

 După permanent, decolorare sau, în orice caz, după utilizarea produselor alcaline, este foarte important să ne reechilibrăm părul și pielea. Alegeți un șampon pentru pielea sensibilă și aplicați o masca pentru piele o dată pe săptămâna, menținând produsul pentru o anumită perioadă de timp. Este foarte important să alegeți produsul potrivit, indiferent de gradul de deteriorare al părului.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies