(P) 3 criterii care te ajută să alegi ghiozdanul pentru cel mic

(P) 3 criterii care te ajută să alegi ghiozdanul pentru cel mic
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 12 August 2021
Data actualizare: 12 August 2021
Suntem încă în vacanța de vară, dar timpul zboară repede, mai ales, atunci când te distrezi. Așa că, nu ar fi rău să aruncăm, deja, o privire pe necesarul de rechizite pentru noul an școlar; unul dintre cele mai importante accesorii în acest caz este ghiozdanul celui mic.

Ideile sunt variate, piața oferă o multitudine de opțiuni, bugetul este și el important în ecuația achiziției respective. Așadar, care ar trebui să fie criteriile de selecție pentru un astfel de obiect? Găsești răspunsuri utile în rândurile de mai jos.

Calitatea face diferența!

Există o varietate largă de ghiozdane pentru școală și alegerea unui model poate fi o sarcină destul de dificilă dacă nu cunoști micile detalii. Campaniile promoționale sau un design atrăgător pot înșela vigilența cumpărătorului și îl pot determina să achiziționeze un rucsac realizat din materiale de calitate inferioară. Acesta va rezista, probabil, cel mult câteva luni de utilizare și va deveni un stres suplimentar pentru cel mic. Mai ales că, de obicei, fermoarele se strică primele. De asemenea, în timp, materialul și buzunarele se deteriorează vizibil.

Pentru a fi de calitate, ghiozdanul nu trebuie să aparțină obligatoriu unui brand cunoscut. Există detalii care fac diferența, precum calitatea materialelor și a cusăturilor, în primul rând: la un rucsac de calitate, cusăturile sunt uniforme, strânse, au un aspect solid și ordonat. Fermoarele unui rucsac bun sunt acoperite de material textil – pentru o mai bună protecție contra intemperiilor – și extremitățile acestora nu au imperfecțiuni de tăiere sau cusături strâmbe la vedere. În concluzie, elementele utilizate la realizarea unor ghiozdanele bune sunt plăcute la atingere, rezistente, fără a da impresia de plastic ieftin.

Alege întotdeauna mărimea potrivită

Un alt aspect deosebit de important care trebuie luat în considerare la achiziția unui ghiozdan de școală este dimensiunea acestuia. Dacă nu este potrivit purtătorului, fie nu va fi utilizat corespunzător, fie va deveni cauza unor dureri supărătoare de spate și umeri. Ca dimensiuni, ghiozdanul trebuie să fie mai îngust decât lățimea spatelui, iar lungimea sa să corespundă valorii cuprinse între talie (cu puțini centimetri deasupra taliei) și linia umerilor (5-10 centimetri sub această linie). Masa maximă pe care copilul o poate duce în spate nu trebuie să depășească un maxim de 10-12% din greutatea lui corporală.

În al doilea rând, bretelele ghiozdanului ar trebui să fie cât mai late posibil și să conțină un strat de burete căptușit, pentru a face totul mai ușor de purtat în spate. Bretelele ar trebui să fie ajustabile și acest lucru trebuie să se poată realiza ușor pentru copil.

Respectă dorința celui mic 

Beneficiarul rucsacului este copilul, care va trebui să se simtă confortabil și să poată să îl poarte cu plăcere la școală sau în comunitate. În căutarea ghiozdanului ideal, cel mic poate avea tendința de a alege un model de o calitate inferioară, pentru că acesta îi atrage atenția cu personaj de desene animate favorit, ori cu un accesoriu strălucitor. Soluția, în acest caz, este o negociere înțeleaptă, pentru a ajunge la un compromis favorabil celui mic: un rucsac de calitate superioară, la care se pot atașa unul sau mai multe accesorii care să-l personalizeze.

Alegerea ghiozdanului poate fi o sarcină ușoară mai ales în perioadele de reduceri și, în special, dacă folosești internetul, adevărată sursă inepuizabilă de inspirație, atât de salvatoare de timp prețios. Cel mai probabil, aria de selecție pe site-urile de profil va fi una mult mai mare decât într-un magazin obișnuit, iar prețurile, cu siguranță, mai avantajoase. Unicul posibil dezavantaj ar putea fi reprezentat de imposibilitatea de a verifica produsul înainte de achiziționare; poți, însă, utiliza cu încredere serviciul de retur, pentru ca, ulterior, să poți găsi ghiozdanul perfect pentru copilul tău. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies