• PRO TV
  • (P) 5 Lucruri pe care nu le știam despre implanturile dentare, dar le-am aflat de la cabinetul stomatologic Dental West din Brașov

(P) 5 Lucruri pe care nu le știam despre implanturile dentare, dar le-am aflat de la cabinetul stomatologic Dental West din Brașov

(P) 5 Lucruri pe care nu le știam despre implanturile dentare, dar le-am aflat de la cabinetul stomatologic Dental West din Brașov

Când spui implant dentar, te gândești la un tratament stomatologic costisitor, dar simplu de realizat și de care poate beneficia toată lumea care și-l permite. Dar în realitate lucrurile nu sunt chiar atât de simple, iar detaliile le-am aflat beneficiind de un astfel de tratament în cadrul cabinetului stomatologic Dental West din Brașov.

5 Lucruri despre implanturi dentare pe care nu le știe oricine

1. Un implant dentar este format din trei părți distincte

Până să am nevoie de un astfel de tratament, mă gândeam la implanturile dentare ca la niște dinți dispozitive în formă de dinți cu o rădăcină metalică, ce pot fi implantate în oasele mandibulei sau maxilarului pentru a înlocui dinții naturali lipsă. Dar în realitate, majoritatea implanturilor dentare sunt formate din trei părți distincte și anume: șurubul care într-adevăr se fixează în os, coroana dentară care ține locul părții vizibile a dintelui natural și bontul care face legătura dintre șurub și coroana dentară.
 

2. Există mai multe tipuri de implanturi

Tot de la Dental West am aflat că implanturile nu sunt niște dispozitive medicale inventate pentru a ține locul unui singur dinte. Într-adevăr, majoritatea acestor tratamente au ca scop înlocuirea unui singur dinte și aceasta este chiar situația ideală. Dar, în cazuri speciale, există și punți de exemplu care sunt formate din minim trei coroane dentare, din care cele două din capete se sprijină pe câte un implant, iar cea mediană face doar legătura între ele, fără a avea însă un suport. De asemenea, există și punți totale care înlocuiesc toți dinții superiori sau inferiori și au ca suport câte 4 implanturi pentru mandibulă și 6 implanturi pentru maxilar.
 

3. Nu oricui i se potrivesc implanturile dentare ca tratament stomatologic

Pentru că un implant dentar este destul de costisitor, înainte de a beneficia de un astfel de tratament am vrut să fiu sigur că mi se potrivește. Tocmai de aceea am și ales Dental West, pentru că știam că este un cabinet stomatologic Brașov cu experiență în implanturile dentare și voiam să merg la sigur dacă tot m-am hotărât să fac o astfel de investiție. Iar acolo mi s-a explicat pe larg de ce implanturile dentare nu se potrivesc unor oameni și care sunt afecțiunile care periclitează succesul unei astfel de operații. Astfel, am aflat că de exemplu că implanturile dentare sunt contraindicate persoanelor care suferă de diabet deoarece această afecțiune încetinește vindecarea osului și a gingiei în care se inserează implantul atât de mult încât îl pot face nesigur. De asemenea, persoanele care suferă de osteoporoză într-un stadiu avansat nu pot beneficia de implanturi dentare dacă mandibula sau maxilarul lor nu sunt suficient de puternice încât să le susțină. Nu în ultimul rând, așa cum a fost și cazul meu, din cauza unor vătămări sau a unei extracții dentare care a cauzat complicații, există și persoane care nu au suficientă masă osoasă pentru a susține un implant și de aceea au nevoie de o operație ușoară de adiție de os, care să sporească stabilitatea viitorului implant.

 

4. Inserarea unui implant nu este un tratament dureros

Inserarea unui implant dentar nu ar trebui să provoace niciun fel de durere dacă este efectuată de un medic stomatolog cu experiență. Pentru că se face sub anestezie locală, inserarea unui implant dentar cel mult poate provoca o oarecare senzație de presiune asupra osului operat. De asemenea, pentru că în cele mai multe cazuri medicii stomatologi recomandă administrarea de medicamente antiinflamatoare ușoare după un astfel de tratament, nici după trecerea anesteziei implanturile dentare nu ridică niciun fel de probleme în ceea ce privește durerea.

 

5. Un implant dentar necesită timp

Înainte de a merge la Dental West pentru un tratament cu un implant dentar, credeam că o astfel de operație se realizează într-o singură zi și este ca și cum te-ai duce la dentist cu goluri în gură și te-ai întoarce cu un set de dinți complet noi. Dar nu este deloc așa. În primul rând, dacă pe baza unor analize de sânge se constată că poți beneficia de un implant dentar, atunci medicul asigură un mediu cât mai steril în jurul cavității bucale a pacientului, inserează implantul ales de acesta și suturează locul operat. Apoi, la un interval de 7-10 zile se scot firele de sutură și după aceasta este necesară trecerea unei perioade de minim 6 luni înainte de montarea coroanei, pentru ca implantul să se fixeze cât mai bine în os. Cu alte cuvinte, un implant dentar este o procedură eficientă, dar de durată, care presupune nu doar investiții în bani, ci și de timp.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni