(P) Află de la specialiștii sibieni de la PEFOC, ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o sobă pe lemne

(P) Află de la specialiștii sibieni de la PEFOC, ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o sobă pe lemne
Citeste mai mult despre: soba, soba pe lemne,
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 22 Noiembrie 2019
Data actualizare: 22 Noiembrie 2019
Ceea ce face dintr-o locuință să fie cu adevărat acasă, derivă în principal din confortul termic al acesteia iar dacă locuiești la casă și nu te poți declara mulțumit de un sistem de încălzire bine pus la punct, profesioniștii de la PEFOC, un brand sibian cu tradiție îndelungată în materie de sisteme profesionale de încălzire alternativă, îți oferă soluția perfectă la costul corect.

Contrar aparențelor, o soba semineu de calitate poate să reprezinte cea mai bună metodă de încălzire în funcție de nevoi sau de profilul locuinței tale de la țară. Dacă ești un om hotărât și îți dorești să achiziționezi sau de ce nu, să-ți schimbi vechea sobă pe lemne, în rândurile următoare vei putea afla care sunt cele mai importante aspecte de urmărit atunci când ești în căutarea unei soluții de calitate superioară, care să-ți țină casa și familia în deplină siguranță și confort.

În primul rând, trebuie să-ți cunoști nevoile și așteptările de la o astfel de sobă tip șemineu. Folosită cu precădere pentru încălzirea unei singure încăperi, trebuie să știi că dacă îți dorești o variantă care să îți asigure încălzirea întregii locuințe, va trebui să iei în considerare înainte de montaj, că aceste tipuri de sobe vor fi construite diferit, pentru a putea fi integrat și sistemul de țevi și calorifere prin care va circula agentul termic, functionând pe principiul asemănător unei centrale clasice sau al unui semineu pe lemne tip centrală.

În acest sens, din punct de vedere financiar, pe lângă soba propriu-zisă va trebui să aloci și un buget pentru țevile și calorifele care vor urma să fie instalate. 

Următorul lucru înainte de achiziție, constă în calcularea și verificarea puterii necesare locuinței pe care urmează să o încălzești. Puterea măsurată în Kw/ora se va stabili în funcție de spațiul și dimensiunile exacte ale camerelor sau a întregii case, dar acest factor nu este unicul definitor.

Tiparul de temperatură din sezonului rece specific regiunii geografică în care locuiești, alături de gradul de izolare termică a locuinței tale, reprezintă alți factori externi care vor influența necesarul de putere. Sfatul specialiștilor de la PEFOC este să investești mai întâi în îmbunătățirea izolației casei pentru a eficientiza la maximum randamentul și a reduce pe cât posibil, eventualele pierderi nedorite de căldură și risipa de bani.

În general, sobele de pe piața de specialitate sunt prevăzute să livreze între 5Kw și 10 Kw pe oră. Aceste valori sunt însă afișate de producător în condiții ideale de utilizare, dar fiindcă în realitate este greu să îndeplinești parametri optimi de performanță energetică pentru casa ta, cel mai inspirat lucru este să alegi o sobă care să-ți ofere o putere puțin mai mare decât ai avea nevoie pe hârtie.

De exemplu, dacă ai nevoie de o putere de 4-5 Kw, fă un mic efort și achiziționează-ti un model cu o putere nominală de 7-8 Kw. Pe termen lung vei descoperi că aceasta a fost o alegere inteligentă și că nu trebuie să înduri de exemplu, frigul unei ierni mai lungi și mai aprige decât de obicei. 

Pentru că alegerea unei sobe de calitate poate să fie mai ușoară dacă este produsă de o echipă de profesioniști cu zeci de ani de experiența și mii de proiecte livrate cu succes, PEFOC devine aproape firesc soluția perfectă pentru confortul tău, al căminului și familiei tale.

Cu o gamă diversificată de sobe pe lemne, șeminee, focare, coșuri de fum profesionale sau alte produse premium și accesorii din universul încălzirii neconvenționale, specialiștii firmei sibiene sunt pregătiți oricând să te ajute cu sfaturi utile și informații practice cu privire la identificarea soluției potrivite pentru nevoile tale, mai ales că transportul în țară este gratuit iar produsele de o calitate superioară, se bucură de garanție extinsă de până la 10 ani și serivicii profesionale de montaj.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies