P) Cele mai frecvente 5 semne că bateria mașinii tale trebuie înlocuită

P) Cele mai frecvente 5 semne că bateria mașinii tale trebuie înlocuită
Data publicarii: 06 Aprilie 2022
Data actualizare: 06 Aprilie 2022
Bateria mașinii tale poate da semne că ceva nu este în regulă, nu doar pe timp de iarnă ci și vară. Deși frecvența descărcărilor se produce, în general, din cauza temperaturilor scăzute, aceasta nu este singura cauză ce face ca bateria să nu mai funcționeze în condiții optime.

Bateriile de plumb și acid sunt unele dintre cele mai frecvente baterii pentru că acestea sunt fiabile și la prețuri accesibile, iar perioada lor de viață este cuprinsă între 3 și 5 ani.  

O baterie care este încărcată la maxim, produce în general aproximativ 12 volți, însă aceasta nu ar putea să pornească singură mașina. Deoarece bateria nu produce singură energia necesară ci ea doar o depozitează.  

Pentru că la nivelul acesteia se produc diferite reacții, plăcuțele de plumb, pot fi acoperite cu plumb, în timp, ceea ce  reduce mult din capacitatea bateriei de a păstra nivelul adecvat de energie. 

Iar o baterie care nu este încărcată suficient, pe o perioadă mai lungă de timp, aceasta se poate descărca complet și nu mai poate fi reîncărcată. 

O baterie care nu mai este în regulă poate aduce daune grave autoturismului dar și ție, pe lângă faptul că nu te mai poți folosi de mașină. Astfel că, atunci când observi anumite simptome, alege să o schimbi imediat la service AUTO VROM Brasov

Așadar, iată care sunt cele mai evidente și frecvente semne că bateria ta, trebuie schimbată. 

Miros neplăcut cauzat de sulf

Mirosul urât care poate proveni de la baterie, indică o scurgere a lichidului din interiorul bateriei. Acest miros este cauzat de sulf iar pe suprafața zonei de încărcare pot apărea urme de depunere. 

Vârsta bateriei

O baterie are o durată de viață între 3 și 5 ani, însă după 3 ani deja aceasta este considerată veche, pentru că proprietățile ei pot fi afectate de mai mulți factori, precum: temperaturile, stilul de a conduce și drumurile mai scurte de 30 de minute. 

Dacă bateria mașinii tale este mai veche de 3 ani, ideal ar fi să o verifici cel puțin de 2 ori pe an, pentru a te asigură că totul este în regulă. 

Mașina pornește greu sau nu pornește deloc

Unul dintre semnele clare că bateria nu este în regulă este chiar faptul că aceasta dă semne de oboseală atunci când o pornști sau chiar în timpul mersului. 

Deși una dintre cauze ar putea fi combustibilului atunci când mașina ta nu pornește, poți afla dacă este de la baterie, clanxonând. Dacă suntul nu este clar, cel mai probabil bateria este descărcată. 

Atunci când observi simptome de oboseală în timpul mersului, conservă energia, oprind radio-ul și aerul condiționat. 

Pe timp de iarnă mașina nu pornește

În sezonul rece, bateria trebuie să funcționeze mult mai intens pentru a putea face ca mașina să pornească. 

Deoarece frigul reduce mult conductivitatea acesteia, puterea care va circula prin cabluri va fi mai puțină. Iar dacă bateria nu are suficientă putere nu va putea porni mașina. 

Aspect umflat

În cazul în care observi umflături pe suprafața carcasei bateriei, atunci, acesta este unul dintre cele mai evidente semne că, trebuie să schimbi bateria, deoarece acesta a fost supraîncărcată sau temperatura a ajuns la valori mult prea ridicate. 

Atunci când observi acest lucru, nu este indicat să conduci în aceste condiții pentru că riscul de explozie este foarte ridicat. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies