(P) Cum să-ți îngrijești părul dacă îl coafezi des

(P) Cum să-ți îngrijești părul dacă îl coafezi des
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 22 Noiembrie 2019
Data actualizare: 22 Noiembrie 2019
Placa de păr, ondulatorul sau bigudiurile electrice sunt ustensile magice la care apelezi atunci când vrei ca părul tău să arate fabulos? Trebuie să știi că toate acestea îți pot degrada cosițele, dacă sunt utilizate pe termen lung.

Chiar și uscătorul de păr poate fi un inamic al părului tău, din cauza căldurii pe care o emană. Astfel, atunci când este coafat termic, acesta are de suferit. Firele de păr se subțiază, capătă un aspect tern și încep să se decoloreze. Așadar, ce ai de făcut dacă îți aranjezi des podoaba capilară folosind placa sau ondulatorul? 

Usucă-ți foarte bine părul 

Dacă nu ești începătoare la acest capitol, probabil că știi deja faptul că nici ondulatorul, nici placa de păr nu pot fi folosite până ce părul nu este complet uscat. Utilizându-le pe părul umed, vei avea surprize foarte neplăcute, ca atare, nu-ți recomandăm să încerci! Deci, înainte să apelezi la orice instrument de coafare termică, usucă-ți foarte bine părul. După ce l-ai spălat, tamponează delicat cu un prosop pentru a elimina excesul de apă. Mai apoi, lasă-l să se usuce natural sau folosește o loțiune cu protecție termică și usucă-l cu ajutorul feonului. 

Folosește un instrument de coafat cu temperatură reglabilă 

Plăcile și ondulatoarele moderne sunt dotate cu funcții speciale care permit ajustarea temperaturii. Pentru ca podoaba ta capilară să nu aibă de suferit, folosește o cantitate cât mai mică de căldură, așadar, setează aparatul de coafat pe o treaptă inferioară. Mai exact, îți recomandăm să folosești placa de păr la o temperatură de până la 190 de grade. 

Utilizează produse speciale de îngrijire 

Dacă părul tău este supus constant cosmetizării termice, la un moment dat ai putea observa că începi să pierzi fire în exces. Pentru a preveni acest efect nedorit, folosește produse pentru caderea parului sau anti hair loss. Acestea conțin ingrediente speciale care fortifică și regenerează structura firului de păr. De asemenea, foarte importante sunt produsele cu protecție termică. Aplică o cantitate potrivită pentru lungimea părului tău; dacă ai părul scurt, un vârf de deget de produs este suficient. Ține cont și de tipul părului tău, astfel că dacă ai un păr rar și fin, cel mai potrivit este spray-ul de protecție termică, în timp ce pentru părul des este mai potrivit un ulei de păr, care se va distribui mai bine pe părul bogat. 

În general, alege produse care conțin agenți de hidratare precum pantenolul, siliconul și propilenglicol. 

Ai grijă la perioada de utilizare a ustensilelor de hairstyling

Dacă treci de prea multe ori cu placa peste o șuviță, nu vei face decât să crești riscul de a-ți deteriora părul. Este suficient să utilizezi placa sau ondulatorul pe o porțiune de păr pentru aproximativ 5 secunde. În acest mod, vei avea un păr mai sănătos și, în plus, îi vei menține strălucirea naturală. 

Nu în ultimul rând, pentru îngrijirea părului pe care îl coafezi des, este nevoie să îți tunzi constant vârfurile. Ideal este să faci acest lucru o dată la 3 luni. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies