(P) Factorii ce influențează alegerea vopselei de păr

(P) Factorii ce influențează alegerea vopselei de păr
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 30 Martie 2021
Data actualizare: 31 Martie 2021
Colorarea părului este o modă schimbătoare. Azi vrei să fii blondă, mâine este posibil să te răzgândeşti şi să vrei să fii roşcată. 

Bineînţeles ca orice noutate atrage şi abia asteptăm să probăm o culoare, mai ales dacă nu am purtat-o niciodată. Ori să încercăm ceva îndrăzneţ. Neobosiţi, specialiştii în colorarea părului inventează noi si noi nuanţe, aşa încât la un moment dat poate deveni chiar foarte dificil să ne decidem ce nuanţă alegem. Tinerelor fete le este cam totul permis, pentru că frumuseţea şi prospeţimea nu vor fi decât puse în valoare.

În primul rând, vopseaua de par pe care ai ales-o în urma unei poze de pe cutie, din revistă ori a unei mostre din catalog va arăta fix ca acolo doar dacă părul tau are încă nuanţa sa naturală şi nu ai mai fost vopsită anterior, dar şi dacă nuanţa părului tău este mai deschisă decât cea aleasă. Puţin probabil ca pe un păr brunet va prinde un şaten deschis şi va ieşi fix acea culoare, pe când dacă eşti blondă, ai mult mai multe şanse de reusită. Dacă părul tău a mai fost vopsit anterior, este foarte posibil ca doar rădăcinile să fie cele care ies fix in nuanţa de pe cutie, iar restul părului să fie mai mult sau mai puţin diferit.

Există trei tipuri de vopsea, după cum urmează: vopsea temporară, vopsea semi-permanentă si vopsea permanentă. Vopseaua temporară este cea mai inofensivă şi ţine de regulă maxim două spălări, întrucât aceasta acoperă doar pelicula, dar nu pătrunde în stratul firului de păr. Daca vrei, aşadar, o schimbare cât de mică şi de foarte scurtă durată, daca eşti curioasă cum ţi-ar sta cu o altă nuanţă, dar nu eşti dispusă să rişti cu o vopsea profesională care să dureze timp îndelungat, poţi încerca vopseaua de păr temporară. Vopseaua de păr semi-permanentă ţine între cinci si zece spălări, pătrunzând în firul de par, dar fără să provoace schimbări chimice în cuticula acestuia. În schimb, vopseaua de păr permanentă, de altfel cea mai populară dintre cele trei tipuri, pătrunde în cuticula firului de păr provocând schimbări chimice care fac ca nuanţa să se menţină până când cresc alte fire de păr. Alegerea unei vopsele de păr nepotrivite poate duce chiar şi la căderea părului, deşi aceasta este mai rar întalnită, însă degradarea părului ca urmare a vopsitului este destul de frecventă în rândul împătimitelor de vopsit şi styling. Este recomandat, drept urmare, să foloseşti o vopsea de par profesionala, la care să ai garanţia calităţii. Iar daca tot alegi o vopsea profesională, atunci optează pentru o vopsea de păr permanentă, care să te ţină până când va trebui să o aplici iar pentru că ţi-au crescut rădăcinile şi se observă diferenţa.

Mai toate marile branduri de produse profesionale pentru îngrijirea şi stylingul părului au în cataloagele lor vopsea de păr, aşa că nu te poţi plânge că nu ai de unde alege. Indiferent ce nuanţă de păr ţi-ai dori să ai, indiferent de bugetul tău, de preferinţele cu privire la ingrediente şi de pretenţiile mai mici sau mai mari, vei gasi vopseaua de păr care să te mulţumească.

Acceseaza Esteto.ro şi alege produsele cosmetice de care ai nevoie! Simplu şi rapid! 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies