(P) Fum pe ușa sobei sau a șemineului? Află de la specialiști cauzele și rezolvarea acestei probleme sâcâitoare

(P) Fum pe ușa sobei sau a șemineului? Află de la specialiști cauzele și rezolvarea acestei probleme sâcâitoare
Data publicarii: 15 Septembrie 2021
Data actualizare: 15 Septembrie 2021
Un semineu pe lemne a reprezentat încă din timpuri de mult apuse, acea sursă de încălzire care, pe lângă atmosfera de relaxare din serile răcoroase de toamnă sau a zilelor reci de iarnă, a reușit să completeze cu originalitate și farmec, confortul oricărui cămin. Avantajele utilizării unui șemineu ca sursă de încălzire principală, sunt multiple, dar odată cu utilizarea acestuia apar și unele dificultăți cu care se confruntă, desigur, nu doar cei care folosesc șemineele, ci și cei care utilizează alte surse de încălzire pe lemne.

Profesioniștii sibieni de la PEFOC, cu peste două decenii de experiență în soluții alternative de încălzire premium, ne explică faptul că, una dintre problemele destul de des întâlnite și sâcâitoare în locuințele cu șemineu sau soba pe lemne, este legată de fumul care poate ieși odată cu deschiderea ușii focarului din timpul alimentării cu combustibil. În cazuri mai grave, fumul poate pătrunde în locuință chiar și atunci când ușa este închisă, iar asta pentru că focarul nu este 100% etanș.

Din această cauză, posesorii de șeminee nu se pot bucura cu adevărat de utilitatea produsului achiziționat, pentru unii fiind poate cea mai dorită achiziție. Iar asta se poate întâmpla și dacă alegi cele mai calitative materiale, pentru că, în afară de calitatea materialelor, montajul corespunzător, realizat de personal specializat, este extrem de important pentru buna funcționare a șemineului.

De cele mai multe ori, tirajul insuficient cauzează ieșirea fumului pe ușa șemineului. Iar motivul principal din cauza căruia se întâmplă aceasta este instalarea necorespunzătoare sau întreținerea precară a șemineului. Dar care ar fi, mai exact, explicația „instalării necorespunzătoare”? Cum ne putem da seama că șemineul a fost sau nu instalat corespunzător?

Cea mai des întâlnită explicație este legată de dimensionarea incorectă a coșului de fum, și anume subdimensionarea acestuia. Diametrul interior sau înălțimea coșului de fum este prea mică. Iar aici este foarte important de menționat cum se dimensionează corect coșul de fum, pentru a evita neplăcerile pe care dimensionarea greșită a acestuia le-ar putea aduce. Este bine de știut că un coș de fum se dimensionează în funcție de necesarul de tiraj al fiecărui șemineu în parte, având în vedere tipul de șemineu, puterea acestuia, gabaritul și evacuarea.

Totuși, în gama meșterilor sibieni de la Pefoc, ai la dispoziție o serie premium de cosuri de fum ceramice germane Hoch datorită cărora șansele să te confrunți cu problema ieșirii fumului pe ușă, în încăpere, sunt reduse în mare parte, datorită materialului ceramic special care facilitează evacuarea completă și curată, fără depuneri de cenușă sau funingine. Dacă ești sigur însă, că nu aceasta este problema, apelează la echipa Pefoc să te ajute cu depistarea cauzelor, dar și pentru rezolvarea acestora, ca mai apoi, să te poți bucura la maximum de toate beneficiile pe care ți le poate aduce un dispozitiv termic alternativ.

În schimb, dacă nu ai încă un șemineu, dar te gândești de multă vreme să instalezi unul în locuința ta, alege dispozitivul potrivit nevoilor tale de încălzire direct din magazinul on-line pefoc.ro unde, ai acces la peste 9000 de produse și accesorii din stoc propriu - o gamă diversificată de modele de șeminee pe lemne, gaz sau peleți, sobe de tip șemineu, rustice sau modene, termoșeminee pe peleți, dar și șeminee decorative electrice sau cu bioethanol, perfecte pentru decorarea apartamentelor de la bloc. 

Îndrăznește așadar, să fii diferit și alege să-ți asiguri căldura și confortul absolut al căminului tău cu soluții termice premium la prețuri speciale pentru serviciile de montaj profesional și livrare gratuită direct la tine acasă, oriunde în România, cu ajutorul echipei PEFOC.RO!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!