(P) Totul despre bankroll management la jocul de ruletă

(P) Totul despre bankroll management la jocul de ruletă
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 20 Iulie 2020
Data actualizare: 13 Aprilie 2022
Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute și mai populare jocuri de noroc, motiv pentru care se numără printre atracțiile principale ale fiecărui cazinou care se respectă. Mai nou, odată cu apariția cazinourilor virtuale, la ruletă se poate juca și online, direct de pe laptop sau de pe telefon.

Atracția jocului vine din regulile simple, ușor de reținut, dar mai ales din trăirile jucătorilor, în timp ce așteaptă ca bila să se oprească pe numărul mizat, despre care se spune că sunt cu totul speciale. Deși un joc simplu, la care se poate câștiga ușor, datorită oportunităților de pariuri multiple, ruleta presupune din partea jucătorilor și un bun bankroll management, pentru a nu risca să piardă sume considerabile la masa de joc.

Dacă ți-ai descoperit recent pasiunea pentru ruletă, dar câștigurile de până acum nu te mulțumesc pe deplin, îți arătăm tot ce trebuie să știi despre bankroll management, pentru a înclina balanța în favoarea ta.

Tipuri de bankroll management

Pentru că există mai multe tipologii de jucători, avem și mai multe modalități de gestionare a sumelor cu care jonglezi.

  • Bankroll management pentru o singură sesiune de joc – este un management pe termen scurt, aplicabil în cadrul unei singure sesiuni. În acest caz, trebuie să îți stabilești un target de câștig și, totodată, suma pe care o pui la bătaie. Apoi, poți juca până când câștigi suma la care te-ai gândit sau, dacă ai prins o zi mai proastă, până când epuizezi toți banii. În ambele cazuri, e recomandat să închei sesiunea de joc când ai atins targetul de câștig sau ai pariat toți banii.
  • Bankroll management lunar – aceasta este varianta pe termen lung, în cazul căreia trebuie să-ți faci un calcul referitor la câți bani îți permiți să joci, în decurs de o lună. Apoi, după ce ai stabilit limita, împarte-o în sume mai mici, alocate pentru fiecare sesiune de joc pe care o plănuiești. Chiar dacă pierzi toți banii în primele zile din lună, resemnează-te și fă-ți calculele pentru luna următoare, în loc să mai joci alte sume în ideea de a recupera ce ai pierdut.

Pariază sume mici, la început

Chiar dacă simți că norocul îți surâde, nu te arunca, niciodată, să pariezi sume mari de la primele sesiuni de joc, ca să nu rămâi rapid fără bani. Pariază, mai întâi, mizele cele mai mici acceptate la masa de joc. În cazul în care câștigi, ține o evidență a sumelor obținute, iar, în cazul în care acestea depășesc fondurile jucate, continuă să pariezi doar din profit. Astfel, vei fi sigur că, în cel mai rău caz vei putea ieși „pe zero”, dacă începi să pierzi.

Învață când să te oprești

Oricât de mare ar fi tentația de a rămâne la masa de joc, mai bine stabilești-ți o limită pe care să înveți să nu o depășești. Astfel, atunci când începi o sesiune de joc și ai la dispoziție o sumă suficient de mare, fixează-ți un anumit interval de timp pe care să-l petreci la masă. Indiferent că pierzi sau câștigi, e important să știi când să te oprești, controlându-ți emoțiile și instinctele.

Joacă numai pentru distracție

Pentru fiecare jucător responsabil, cazinoul trebuie să reprezinte doar o sursă de distracție, iar pasiunea pentru jocurile de noroc nu trebuie să se transforme în viciu. În acest sens, niciodată să nu joci cu gândul de a te îmbogăți subit sau de a rezolva, prin câștig, o problemă financiară. Joacă doar atunci când ești încredințat că ai la dispoziție niște bani pe care îți permiți să îi pierzi și nu vâna jackpoturi uriașe sau alte câștiguri colosale.

Acestea sunt principalele reguli nescrise de care orice jucător de ruletă, începător sau avansat, ar trebui să țină cont atunci când intră într-un cazinou sau se așază, comod, în fotoliu, pentru a paria online.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies