(P) Vremea grătarelor încinse cu prietenii se apropie cu pași repezi. Ești pregătit?

(P) Vremea grătarelor încinse cu prietenii se apropie cu pași repezi. Ești pregătit?
Citeste mai mult despre: gratar, gratar carbuni, șeminee,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 24 Februarie 2021
Data actualizare: 24 Februarie 2021
Chiar dacă nu suntem încă în sezonul grătarelor încinse la sfârșit de săptămână alături de familie sau gașca de prieteni apropiați, vremea începe să se încălzească reamintindu-ne cu fiecare grad în plus din termometre, de carnea suculentă sau preparatele gustoase marcate de grill-ul care sfârâie într-o explozie de arome. 

Tocmai de aceea, profesioniștii din topul industriei de seminee și al soluțiilor alternative de încălzire sau decor de la PEFOC.ro, propun celor care locuiesc la casă sau beneficiază de un spațiu potrivit și vor să treacă la următorul nivel de gătit în aer liber, posibilitatea unică în România de a comanda un grătar cu totul și cu totul special!

Faceți cunoștință cu Big Green Egg, un model unicat de grătar, apărut pentru prima dată în Asia de Est. Acesta se prezintă sub forma unui cuptor rotund, fabricat din material ceramic de tip kamado (“inimă” în traducere liberă”). Ceea ce face special acest tip de grătar ceramic constă în forma lui rotundă ce permite fluxului de aer din interior să transforme preparatele gătite, în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte frăgezimea și aromele deosebite. Căldura din interiorul cupolei acestui gratar carbuni profesional este dispersată uniform la temperatura dorită, cu diferența că acesta funcționează doar pe bază de cărbuni.

Povestea acestui tip de grătar kamado, începe cu multe secole în urmă când au început să fie folosite în Asia de Est sub forma unor cuptoare tradiționale, confecționate din lemn și acoperite cu lut. Ulterior, strămoșul lui Big Green Egg a fost descoperit, îmbunătățit și adaptat de către japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor rotunde din lut, prin denumirea de "kamado".

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut (strămoșul soluțiilor de mortar refractor din prezent) s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial și din ceramică special dezvoltată de NASA, kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de grătare Big Green Egg este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Ai o familie numeroasă sau un grup mare de prieteni gurmanzi și vrei să-i surprinzi, gătindu-le într-un stil profesionist sau îți place pur și simplu să gătești cu pasiune? Atunci, cu siguranță, Big Green Egg este răspunsul perfect!  

Pefoc.ro îți pune la dispoziție o gamă completă de grătare performante din ceramică prevăzute cu capac (kamado), dar și un set accesorii gratar potrivit pentru fiecare model în parte, cu ajutorul cărora vei reuși să transformi gătitul în aer liber, într-o experiență culinară desăvârșită care îi va lăsa pe toți cu gura apă!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies