Alimente pe care nu ar trebui să le mâncăm la cină. Sfaturi de la nutriționistul Mario Popescu

30 Martie 2021, 15:27

Citeste mai mult despre: Mario Popescu, alimente cina, nutritionist,
Autor: Alina Popa

Cina este una dintre mesele principale ale zilei și este important să știm ce alimente ar trebui să evităm pentru a avea un somn odihnitor și pentru a ține kilogramele sub control.  

Nutriționistul Mario Popescu a venit cu informații prețioase și sfaturi pentru cei care vor să mănânce sănătos și nu știu cum să aleagă alimentele potrivite. 

“Problema orezului cu legume este că este orez alb, rafinat (…) și are un indice glicemic destul de ridicat. Ce înseamnă asta? Că ne impactează foarte mult glicemia. Ea crește foarte mult și de aici derivă toate celelalte probleme: acumulare de kilograme, probleme cardiovasculare. De aceea este bine, pe lângă faptul că orezul alb ar trebui înlocuit cu orez integral, să nu-l consumăm seara și apoi să mergem la somn. Eventual dacă avem o zi foarte încărcată, în care avem activitate fizică sau mergem la sală seara, putem să consumăm orez, dar să fie integral. El având și foarte multe fibre nu ne impactează foarte mult glicemia și este o variantă mai sănătoasă de cină”, a spus nutriționistul. 

Mai multe informații în materialul VIDEO de mai sus

 

 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies