• PRO TV
  • Ce pățesc tinerii necăsătoriți când împlinesc 25 de ani în Danemarca. Tradiția bizară care a uimit internetul

Ce pățesc tinerii necăsătoriți când împlinesc 25 de ani în Danemarca. Tradiția bizară care a uimit internetul

Ce pățesc tinerii necăsătoriți când împlinesc 25 de ani în Danemarca. Tradiția bizară care a uimit internetul

O tradiție bizară din Danemarca spune că tinerii care împlinesc 25 de ani și sunt necăsătoriți, trebuie să fie acoperiți în scorțișoară de către familie și prieteni.

Potrivit Telegraph, tradiția ar putea să dateze de sute de ani, de pe vremea când vânzătorii de mirodenii călătoreau și rămâneau burlaci pentru că nu stăteau niciodată într-un loc suficient de mult timp pentru a se așeza la casa lor.

Mulți dintre acești vânzători nu-și găseau niciodată un partener și erau numiți Pebersvends, ceea ce înseamnă bărbați de piper. O femeie singură este astfel numită "Pebermø", sau "domnișoară de piper".

Astfel, dacă împlinești 30 de ani și continui necăsătorit, scorțișoară este înlocuită cu piper.

Ba mai mult, înainte de a fi acoperiți în scorțișoară, tineritii sunt legați de un stâlp sau de un copac de către prieteni, după care aceștia încep să-și facă de cap și nu se lasă până persoana necăsătorită nu este acoperită total în scorțișoară.

Tradiția a devenit cunoscută și printre celelalte popoare datorită fotografiilor virale de pe internet, iar de curând, o utilizatoare de pe TikTok a adus din nou în atenția internauților aceast obicei, strângând peste 1 milion de aprecieri la clipul ei.

@malenehold Any weird traditions from your country? ???? #danishtraditions #weirdtraditions ♬ original sound - Malene Priebe Hold

Bineînțeles, această tradiție este doar un mod amuzant de a râde cu prietenii, întrucât nimeni nu mai este judecat în ziua de astăzi dacă nu se căsătorește tânăr, majoritatea danezilor căsătorindu-se la vârste cuprinse între 32-34 de ani.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi și:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni