Cum recuperezi banii dați pe vacanțele anulate din cauza coronavirusului

23 Iulie 2021, 15:33

Autor: Alina Popa

Președintele InfoCons, un ONG care are ca scop protecția consumatorilor, a fost invitat în emisiunea Vorbește lumea. Sorin Mierlea a venit cu sfaturi importante pentru românii care se pregătesc de vacanță în afara granițelor. 

Cum lista țărilor cu risc epidemiologic crescut se actualizează de la o zi la alta, președintele InfoCons i-a sfătuit pe români să nu plece în vacanță fără o asigurare de călătorie, să citească cu atenție tot ce scrie în contract și mai ales să opteze pentru o agenție românească de turism. 

“În momentul în care un serviciu nu poate fi prestat din varii motive, banii trebuie să-i primești înapoi în 15 zile. Nu s-a prestat serviciul, trebuie să iei banii înapoi. Nu ai luat banii înapoi în 15 zile? Discutăm chiar și de o dobândă care ar trebui plătită către consumator. Asta doar dacă nu este din vina noastră! În momentul în care este din vina noastră: s-a îmbolnăvit bunica, nu mai vreau, atunci e o altă poveste. Îi îndemn pe cei care vor să plece, să meargă neapărat printr-o agenție de turism românească, pentru că se supune legislației naționale și măcar avem de unde să-i găsim. Și neapărat să citim bine de tot ce scrie în contract”, a explicat Sorin Mierlea. 

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai sus

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies