Psihoterapeutul Miruna Stănculescu, sfaturi pentru femeile ajunse la menopauză. Ce-i de făcut dacă se întâmplă mai devreme

25 Iunie 2021, 16:13

Citeste mai mult despre: Vorbeste lumea, Miruna Stanculescu, sanatate,
Autor: Diana Oprea

Odată cu instalarea menopauzei, în organismul femeii apar diverse modificări, atât fizice cât și psihice. Mai multe despre acest subiect a vorbit Miruna Stănculescu, psiholog clinician și psihoterapeut, în emisiunea Vorbește lumea.

Specialistul a menționat principalele stări prin care trece o femeie în această perioadă. 

Vorbim de stări fizice, care pot include insomnia sau că a luat în greutate și vorbim de stări psihice și acolo ne uităm la depresie, la anxietate. E o perioadă care vine cu destul de multe provocări. Dacă se întâmplă mai devreme, este bine să-ți construiește povestea corectă despre ceea ce se întâmplă și să găsești mecanismele prin care poți să compensezi lucrurile care nu se mai întâmplă așa ca în tinerețe.O comunicare cu cei apropiați, iar dacă este cazul, cu medicii sau cu psihologii, ne poate oferi răspunsul la multe întrebări, spune Miruna Stănculescu. 

Este important să vorbim cu prietenii, să vorbim în familie, nu este o rușine să ajungi la vârsta aia, e doar un stadiu. Dacă prietenii sau familia nu reușesc să-i dea de cap, atunci e foarte util să îmbinăm două lucruri: mersul la medic, pentru partea care are legătură cu corpul nostru și mersul către un psihoterapeut care poate ajuta să corecteze povestea pe care ne-o spunem despre menopauză. 

Pentru că nu ne place să îmbătrânim, mi se pare că este important să învățăm cum să facem să fie cât mai bine, așa încât să acceptăm cât mai puține dintre dezavantajele inerente ale înaintatului în vârstă. 


Urmărește mai multe detalii în materialul video de mai sus. 


 ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies