• PRO TV
  • Ce sunt certificatele de imunitate, cine le poate obține și ce drepturi îți pot oferi în timpul pandemiei de coronavirus

Ce sunt certificatele de imunitate, cine le poate obține și ce drepturi îți pot oferi în timpul pandemiei de coronavirus

Ce sunt certificatele de imunitate, cine le poate obține și ce drepturi îți pot oferi în timpul pandemiei de coronavirus

Câteva țări europene iau în considerare eliberarea unor “certificate de imunitate”, care vor fi acordate celor care au fost infectați cu coronavirus și s-au vindecat. Germania și Marea Britanie sunt primele state care vor să implementeze “certificatele de imunitate”, care le vor permite oamenilor să iasă din carantină și să își reia serviciul.

Cine primește certificat de imunitate

Cartificatele de imunitate urmează să fie acordate, în Marea Britanie, persoanelor care ies pozitive la testul de anticorpi de coronavirus. Ele vor avea dreptul să iasă din carantină și să își reia viața normală. Anunțul a fost făcut de Matt Hancock, secretar de stat pentru Sănătate și Îngrijire Socială.

Certificatele de imunitate vor fi implementate din momentul în care se va putea face testarea în masă pentru anticorpi de coronavirus. Apoi, aceste teste trebuie să aibă și o acuratețe mare, pentru a nu da rezultate false.

Vezi si: Cele două scenarii în lupta cu coronavirus. Experții Harvard spun care e cea mai bună metodă de a aborda epidemia

Testele serologice, care determină dacă există sau nu acești anticorpi, ar putea fi salvatoare pentru domeniul medical. Spitalele se  confruntă cu deficiențe de personal, pe măsură ce Covid-19 se răspândește printre medici și asistente, iar testele serologice pot deveni necesare pentru a menține spitalele și clinicile în funcționare.

Există imunitate la coronavirus?

Aceasta este încă o întrebare la care oamenii de știință nu au găsit răspuns. Unii susțin că odată infectat, nu mai te mai poți reinfecta. Alții sunt de părere că noul coronavirus nu îți poate oferi imunitate pe viață, dar măcar una de scurtă durată. Apoi mai este de elucidat și “misterul” persoanelor “vindecate”, care au ieșit pozitive a doua oară cu coronavirus.

Totuși, deși oamenii de știință nu au ajuns la un punct comun, cei mai mulți sunt de părere că poți dobândi o oarecare imunitate după infecția cu coronavirus. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni