• PRO TV
  • Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard și va primi despăgubiri uriașe

Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard și va primi despăgubiri uriașe

Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard și va primi despăgubiri uriașe

Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard. Tribunalul din Virginia a stabilit că ambii foști soți s-au jignit și sunt vinovați de defăimare, drept urmare trebuie să plătească daune. Odată unul dintre cel mai bine plătiți actori de la Hollywood, Depp și-a dat în judecată fosta nevastă, pe Amber Heard, pentru un articol publicat de aceasta în The Washington Post, unde actrița se identifica drept o supraviețuitoare a violenței domestice, fără să-l numească personal pe Johnny Depp.

Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard de defăimare și a dat-o în judecată, cerând daune de 50 de milioane de dolari. La rândul ei, actrița l-a dat în judecată pe Depp, tot sub acuzația de defăimare, cerând daune de 100 de milioane de dolari.

Atât Johnny Depp, cât și Amber Heard susțin că au suferit prejudicii de imagine, au pierdut roluri și onorarii de milioane de dolari în urma declarațiilor reciproce care au apărut în presa din toată lumea.

Procesul dintre cei doi a durat nu mai puțin de șase săptămâni, timp în care jurații au ascultat mărturiile unor experți în domeniul entertainmentului sau rețelelor sociale, rude, prieteni, apropiați, foști angajați sau medici. 

Johnny Depp câștigă procesul cu Amber Heard

Jurații au stabilit că și Amber Heard, și Johnny Depp se fac vinovați de defăimare, drept urmare trebuie să achite daune de milioane de dolari. Instanța a decis că Depp trebuie să primească de la fosta soție 10 milioane de dolari daune morale și 5 milioane de dolari daune materiale.

Totodată, Amber Heard va primi 2 milioane de dolari daune morale, însă niciun cent sub formă de daune materiale.

Amber Heard s-a declarat dezamăgită de verdict: „Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Am inima zdrobită că muntele de dovezi încă nu a fost suficient pentru a rezista puterii, influenței și influenței disproporționate ale fostului meu soț”, a spus actrița, conform CNN

Vezi primele declarații ale lui Johnny Depp!

Vezi mai jos momentul verdictului!

Principalele acuzații pe care Johnny Depp i le-a adus lui Amber Heard

Johnny Depp a acuzat-o pe Amber Heard că i-a pătat reputația cu acuzațiile ei de violență domestică. Acest lucru l-a afectat și în plan profesional, fiindcă a pierdut contracte de zeci de milioane de dolari și rolul principal din seria de mare succes Pirații din Caraibe

Mai mult, actorul a susținut că ea a fost violentă în relația de cuplu și a aruncat cu sticle goale înspre el, una dintre ele retezându-i degetul mijlociu de la mâna dreaptă. 

A avut cariera lui Depp de suferit după articolul din Washington Post?

Johnny Depp a pierdut rolurile din Pirații din Caraibe și din Animale Fantastice imediat după ce Amber Heard a sugerat că actorul a fost violent cu ea. Acest regres în carieră l-a afectat în plan emoțional, dar și financiar, producându-i pagube de zeci de milioane de dolari. De aceea a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

Cum s-ar fi rănit Johnny Depp la deget. Acuzația actorului, contrazisă de medici

Un punct cheie al procesului a fost cel în care a fost adus în discuție momentul în care Johnny Depp a suferit o rană la degetul mijlociu al mâinii drepte, în Australia. Era martie 2015, iar Amber Heard era furioasă pentru că actorul i-a sugerat că ar trebui să semneze un contract postnupțial.

S-au certat violent, iar la un moment dat, susține Depp, ea a aruncat cu o sticlă de vodcă spre el, iar cioburile i-ar fi retezat buricul degetului. Însă, actorul nu a putut fi credibil în instanță fiindcă avocații fostei soții au adus dovezi că unor cunoscuți le-a dezvăluit că și-i l-a retezat singur sau că și-i l-a prins într-o ușă glisantă. 

Un medic audiat în proces a susținut că varianta cu accidentului casnic este extrem de plauzibilă.      

Mesajele șocante despre Heard pe care Johnny Depp le-a trimis prietenilor 

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard a căpătat accente dramatice când cei doi au scos „artileria grea”, cu sopul de a-și umili adeversarul. Avocații actriței au adus ca probe mai multe mesaje urâte pe care Depp le-a trimis unor prieteni, în care o umilește pe fosta soție.

Nu am nicio milă, nicio teamă și nici un gram de emoție sau ceea ce credeam cândva că a fost dragoste pentru această căutătoate de aur... Sunt atât de fericit că vrea să lupte cu asta! Se va lovi tare de zid! Și abia aștept să iasă din viața mea această mu***ă”, se arată într-un SMS trimis de Johnny Depp după ce Amber Heard a depus cererea de divorț.

Mai departe, mesajul face referire la Amber Heard care a fost comparată cu o „stripteuză de 50 de cenți”, pe care „nu aș atinge-o cu o mănușă nenorocită. Nu pot decât să sper că karma îi va lua darul respirației”.

Cu altă ocazie, i-a spus unui prieten din copilărie că speră ca „hoitul lui Amber să se descompună în portbagajul unei Honda Civic”.

Care sunt acuzațiile lui Amber Heard în procesul anului la Hollywood

În timpul procesului, Amber Heard a descris cu lux de amănunte relația „toxică” avută cu Johnny Depp. Actrița s-a plâns că starul american a bătut-o, în repetate rânduri, și a terorizat-o emoțional. De cele mai multe ori, a spus actrița, agresiunile veneau pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise. Johnny Depp a negat vehement acuzațiile de violență domestică. 

Actrița e sigură că echipa lui Johnny Depp a pornit o campanie globală de discreditare a ei

În încercarea de a se apăra în fața acuzațiilor fostului soț, Amber Heard a dezvăluit că echipa lui Johnny Depp a pornit o campanie globală de discreditare a sa. Actrița susține că Depp i-a creat o falsă imagine de „mincinoasă” și de femeie pusă pe căpătuială. „Mi-a promis o umilință mondială”, a spus Amber Heard în instanță. Înainte de aflarea verdictului, actrița s-a confruntat cu reacții acide din partea celor care susțin că sunt admiratorii fostului ei soț.

Heard a susținut că a fost lovită de Johnny Depp de mai multe ori

În apărarea ei, Amber Heard a mărturisit, uneori cu lacrimi în ochi, că a fost lovită de Johnny Depp în mai multe împrejurări. Acesta este motivul pentru care actrița a solicitat și a obținut un ordin de restricție, pentru a se proteja de agresiuni viitoare. 

Echipa de avocați angajată de Amber Heard l-a descris pe Depp drept un „fost soț obsedat de răzbunare”, care a apelat la acest proces din cauza faptului că avea o „carieră în cădere liberă”, în timp ce a lui Amber Heard „era în ascensiune”.  

Amber Heard și-a acuzat fostul soț și de abuz sexual

Din boxa martorilor, Amber Heard a dezvăluit că a fost abuzată sexual de Johnny Depp. Acesta, aflat sub influența drogurilor, ar fi abuzat-o cu o sticlă goală, provocându-i o spaimă teribilă.

Cu alt prilej, a spus Heard, actorul i-a introdus degetele în organul genital cu scopul de a-și căuta „drogurile, cocaina”.

Actrița susține că a pierdut contracte de zeci de milioane de dolari din cauza fostului soț

Procesul intentat de fostul soț i-a adus lui Amber Heard un mare prejudiciu de imagine, însă și piederi financiare. Actrița susține că salariul pentru rolul din Aquaman 2 i-a fost drastic diminuat după izbucnirea scandalului. Mai mult, ea ar fi pierdut o serie de alte contracte bănoase, care ar însuma 50 de milioane de dolari. 

Principalele declarații ale martorilor

În completarea pledoariilor celor doi actori au fost chemați martori-cheie, care au oferit o imagine completă a relației „cu scântei” dintre Heard și Depp.

Kate Moss i-a luat apărarea lui Johnny Depp

Kate Moss, care a avut o relație cu Johnny Depp în perioada 1994-1997, a depus mărturie în favoarea lui Johnny Depp. Anterior, Amber Heard a pomenit de Moss în timpul audierilor, făcând șocantul anunț că fostul ei soț a fost agresiv și cu ea, împingând-o pe scări. Kate Moss a negat acuzațiile.

A alergat spre mine să mă ajute, m-a cărat înapoi în cameră și mi-a acordat îngrijire medicală. El niciodată nu m-a împins, lovit sau împins pe scări”, a spus fotomodelul în fața judecătorului.

Sora lui Amber Heard: „S-au lovit reciproc”

Un alt martor important a fost sora actriței, Whitney Heard Henriquez, care a dezvăluit că cei doi s-au lovit reciproc în timpul unei altercații care a avut loc în martie 2015.

Eu eram în fața lui Amber și Depp a venit prin spate și m-a lovit în spinare. Am auzit-o pe Amber spunând nu-mi lovi sora! I-a tras una. Johnny o apucase de păr cu o mână și o lovea în mod repetat, în față, cu cealaltă”, a spus aceasta.

Camille Vasquez, avocata lui Johnny Depp, a devenit vedetă. Fanii actorului o compară cu Meghan Markle în „Suits”

Unul dintre apărătorii lui Johnny Depp a căpătat mai multă atenție în aceste șase săptămâni. Avocata Camille Vasquez a devenit extrem de populară pe rețelele sociale pentru modul în care a gestionat cazul clientului ei și pentru argumentele avute în fața părții adverse.

Fanii actorului au comparat-o pe avocată cu Meghan Markle în rolul ei din serialul Suits, care i-a adus Ducesei de Sussex multă popularitate. În mediul online s-a speculat chiar că Johnny Depp ar avea o relație intimă cu avocata lui, ipoteză exclusă de cei din anturajul actorului.

Avocații lui Amber Heard, ridiculizați pe rețelele sociale

Amber Heard a avut o echipă de avocați care a fost plătită cu sume colosale, însă apărătorii ei au fost ironizați în mediul online pentru prestația din sala de judecată. Unul dintre avocații actriței a ajuns chiar să obiecteze împotriva propriei sale întrebări. Avocații săi principali au fost descriși de internauți drept „clovni”, „incompetenți” și „antipatici”.

Amber Heard judecată și în instanță, și pe social media. Fake news și dezinformare pe rețelele sociale

Amber Heard a trebuit să facă față mai multor provocări decât se aștepta la începutul procesului cu fostul soț. O serie de articole și postări greu digerabile au fost percepute de publicul larg ca fiind reale. 

Un exemplu este un clip video postat pe YouTube, conform căruia fiul lui Johnny Depp, Jack, ar fi susținut în instanță că Amber Heard i-a distrus tatăl. În realitate Jack Depp nu a spus așa ceva, fiindcă nici nu a fost citat să depună mărturie. Clipul și articolele care au fost publicate ulterior nu sunt altceva decât pură dezinformare.

O altă știre care se încrie în linia celor de tip fake news este presupunerea că Amber Heard a tras pe nas cocaină, chiar în timp ce era audiată în fața juraților. Această supoziție a fost demontată de specialiștii în limbaj corporal. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni