• PRO TV
  • Cum a pierdut Irinel Columbeanu averea de 150 de milioane de euro: „Cum se pot face, se pot și pierde”. În doar doi ani, a rămas aproape fără nimic

Cum a pierdut Irinel Columbeanu averea de 150 de milioane de euro: „Cum se pot face, se pot și pierde”. În doar doi ani, a rămas aproape fără nimic

Cum a pierdut Irinel Columbeanu averea de 150 de milioane de euro: „Cum se pot face, se pot și pierde”. În doar doi ani, a rămas aproape fără nimic
Sursa: Facebook

În anul 2007, averea lui Irinel Columbeanu a fost estimată la 150 de milioane de euro, acela fiind cel mai înalt punct din perioada sa de antreprenoriat. În anul 2006, aceasta fusese de 60 de milioane de euro, în anul 2008 ajunsese la 40 de milioane de auro, iar, în anul 2009, coborâse la 7 milioane de euro.

Gallery

​Irinel Columbeanu a fost unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, dar problemele au apărut odată cu decizia lui de a fabrica ciment. Acesta avea să se fie vândut sub numele „columbeanit” și spunea că este destul de sigur că va „revoluționa acest domeniu”.

Cum a pierdut Irinel Columbeanu toată averea

Lucrurile nu au mers, însă, așa cum și-a dorit, iar Columbeanu a început să piardă bani, în doar doi ani de când averea îi era estimată la 150 de milioane de euro, ajungând la doar șapte.

În cadrul unei emisiuni televizate, fostul om de afaceri a recunoscut că fabrica de ciment a fost cea care l-a adus în acest punct, dar nu a vrut să ofere prea multe detalii despre cele întâmplate.

„Banii se pot pierde foarte ușor. Nu vreau să ajung să explic exact cum i-am pierdut pe aceștia. Cum se pot face, se pot și pierde prin niște decizii eronate de business. Deciziile au fost greșite prin alegerea locului de desfășurare a afacerii, care ar fi putut să fie oriunde în lume.

Aici a fost mai puțin prielnică această desfășurare a afacerii, domeniul era foarte nou, iar climatul ce înconjura această afacere, mă refer la afacerea cu acel, hai să-i spunem ciment, a devenit neprielnic prin neîndeplinirea unor obligații de mediu, de către România”, a povestit Irinel Columbeanu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Irinel Columbeanu era încrezător în piața din România

Cu doar câteva zile înainte de lansarea oficială a cimentului, Irinel Columbeanu vorbea cu mândrie despre locul ales pentru construcția fabricii. Acesta declara că putea alege orice loc, dar a preferat ca piața de desfacere să fie chiar România, sperând ca ne vom face remarcați prun această invenție.

„Puteam să fac lansarea asta oriunde în lume, dar am vrut să o fac în România. De ce să nu ne mândrim și noi cu o astfel de descoperire?”, declarat Columbeanu, la acea vreme.

 

Sursa foto: Facebook, Instagram, Captură video

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni