• PRO TV
  • Operațiunea Menai Bridge: Ce se va întâmpla la moartea Regelui Charles al III-lea!

Operațiunea Menai Bridge: Ce se va întâmpla la moartea Regelui Charles al III-lea!

Operațiunea Menai Bridge: Ce se va întâmpla la moartea Regelui Charles al III-lea!

Încoronat la vârsta de 73 de ani, regele Charles al III-lea a ajuns pe tronul Marii Britanii pe 6 mai 2023, după moartea mamei lui, regina Elisabeta, pe 8 septembrie 2022.

Gallery

Moartea unui monarh este un eveniment semnificativ, care are nevoie de un plan bine pus la punct pentru a asigura tranziția către următorul rege în condiții optime. Pentru regină, planul era numit Operațiunea London Bridge și se preciza fiecare detaliu legat de ceea ce trebuie făcut după trecerea în neființă a monarhului.

Numele de cod pentru moartea Regelul Charles al III-lea este Operațiunea Menai Bridge, denumită așa după primul pod din fier suspendat din Anglesey, Țara Galilor.

Conform ofițerului regal însărcinată cu protecția, Simon Morgan, pregătirile pentru Menai Bridge au început la scurt timp după moartea Reginei. Într-un interviu pentru Today, acesta a declarat: ”Chiar Regele a menționat în discursul de acceptare că va avea acest rol pentru câte zile o mai avea.
Are 73 de ani, trebuie să ținem cont de acest lucru,așa că ne pregătim pentru ce va urma”, a declarat la acea vreme ofițerul regal.

Ce este Operațiunea Menai Bridge


Imediat ce operațiunea Menai Bridge intră în vigoare, William, care este următorul în linia de succesiune la tron, va deveni regele Marii Britanii, alături de soția lui, Kate Middleton, care este de așteptat să devină Regina Consoartă.

Noul regele se va adresa națiunii, la fel cum a făcut Charles pe 8 septembrie, iar publicul va intra într-o perioadă de doliu național.

Motivul pentru care există un nume de cod pentru moartea unui monarh este pentru a preveni scurgerea de informații către presă înainte de anunțul oficial.

Foto: Getty, Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni