Ce pasiune nebună! Aceste staruri își pilotează propriile avioane

Ce pasiune nebună! Aceste staruri își pilotează propriile avioane
Autor: Dan L. Brumar
Data: 09 Noiembrie 2018
Bogații lumii își cumpără avioane pentru a se deplasa dintr-un colț în al altul al planetei, însă adevărata distracție e atunci când preiau și manșa.

Starurile de la Hollywood se înghesuie să obțină licența de pilot la fel cum o facem noi pentru permisul de conducere. Banii lor pot cumpăra orice, până și pasiunea de a pilota avioane de mici dimensiuni. Iată care sunt celebritățile care își pilotează propriile avioane!

Citește și

Harrison Ford

Actorul american este poate cel mai înflăcărat susținător al zborului și un mare fan al show-urilor aviatice. Avea 52 de ani când a pus prima dată mâna pe manșă, însă „virusul” zborului l-a cucerit pentru totdeauna. La cei 76 de ani ai săi deține mai multe aparate de zbor, pe care le pilotează constant. Zborurile nu au fost lipsite de incidente, actorul reușind să-și avarieze ambele elicoptere și ambele aeronave care datează din cel de-al Doilea Război Mondial.

Totodată, mai deține un Cessna 172, un aparat Waco biplan și un Cessna Citation. Uneori, Ford se oferă voluntar să ajute la căutarea unor piloți care s-au prăbușit cu aeronavele lor. 


Angelina Jolie

Actrița americană a descoperit plăcerea de a pilota în anul 2004, despre care susține că e mai intensă decât cea oferită de sex. Ea a fost văzută pilotând un avion ușor marca Cirrus SR22, una dintre cele mai rapide aeronave de dimensiuni mici din lume.

Actrița a mărturisit că s-a apucat de pilotaj după ce a observat că fiul ei Maddox este îndrăgostit de aparatele de zbor. „De fiecare dată când Maddox vede un avion este uimit. Dacă aș putea pilota unul, aș fi ca Super Man pentru el”, declara Angelina pentru Daily Mail.

 

Kurt Russell

Starul de la Hollywood spune că a fost o decizie îndrăzneață să înceapă cursul de pilotaj, mai ales că era îngrozit de moartea cauzată de prăbușirea unui avion. „Întotdeauna am considerat că a muri într-un avion ar fi o treabă urâtă, când aș fi putut lua mai degrabă o mașină sau un autobuz”, spune actorul, conform Carrers.

Însă, Russell nu poate trăi fără zbor, deși i-a fost foarte greu să ds acomodeze cu noul mediu. Cel care i-a deschis ochii a fost bunicul său, fost pilot de avioane de acrobație, cu peste 45.000 de ore la activ. Așa că, primele lecții le-a luat sub atenta supraveghere a acestuia. Din 1988, când a pus mâna pe manșă, Kurt Russell a deținut și pilotat un Rockwell Commander, un Cessna Crusader, un Cessna 414, un Cessna Conquest și un Piaggio Avanti 180. Însă, favoritul său este un aparat Starduster biplan.

 

John Travolta

Travolta este, poate, cel mai cunoscut actor pilot. El a început să piloteze aeronave ușoare încă de la vârsta de 22 de ani. Conform propriilor mărturii, a început să ia lecții de zbor încă din 1970, după ce a apărut în comedia muzicală Bye, bye birdie! Și-a cheltuit toți banii obținuți din acel rol pentru a plăti cursurile de pilotaj. 

A deținut mai multe aparate de zbor, printre care un Boeing 707, pe care anul trecut l-a donat unui muzeu din Australia. Cu acest avion, care are o valoare sentimentală uriașă pentru actor, Travolta a participat la o serie de acțiuni umanitare. După uraganul din 2005 care a lovit New Orleans, Travolta a transportat cu avionul său alimente și medicamente. În 2010, a zburat până în Haiti pentru a duce provizii, după cutremurul care a devastat această țară. 

Actorul are și propria pistă de decolare în spatele casei din Florida, care măsoară peste 2.200 de metri lungime. 

Gisele Bundchen

Supermodel de talie mondială, Gisele Bundchen este și un pilot de elicoptere înflăcărat. A început cursurile de pilotaj în 2009, pe când era însărcinată în șase luni. 

„Este unul dintre cei mai buni elevi pe care i-am avut. A învățat foarte bine și a înțeles ce anume face un elicopter să zboare. Știe toate regulile și regulamentele și se prezintă grozav în zbor”, susține Keith Douglass, instructorul ei de zbor.

Tom Cruise

Nu e o surpriză că actorul care își face singur cascadoriile este pasionat de zbor. Tom Cruise a și întrerupt filmările la noua sa peliculă Top Gun pe motiv că vrea să învețe să piloteze avioane supersonice. Producătorii filmului au declarat că i-au făcut pe plac lui Cruise, dar că acesta nu va prelua complet manșa, ci va controla aeronava în anumite secvențe.

În fine. Tom Cruise e atât de îndrăgostit de zbor, încât a vrut să aibă un avion care a făcut istorie în cel de-al Doilea Război Mondial. Actorul și-a cumpărat un P-51 Mustang, o aeronavă de vânătoare de proveniență americană folosită în protejarea bombardierelor și în doborârea avioanelor de vânătoare inamice. Tom a obținut licența de pilot în 1994 și de atunci a pilotat nenumărate aparate de zbor. Cel mai recent a fost văzut la manșa elicopterului său, deasupra Londrei. 


Hilary Swank

Actrița a fost inspirată să devină pilot în timpul filmărilor la pelicula Amelia. În acest film, Hilary a jucat rolul aviatoarei Amelia Earhart, care a dispărut la vârsta de 39 de ani deasupra Oceanului Pacific, în timp ce încerca să înconjoare Pământul la bordul avionului ei.

Hilary a început cursurile de pilotaj în timpul filmărilor și a obținut licența de pilot după ce acestea s-au finalizat. Conform contractului ei cu producătorii producției,  asigurarea de viață pe care o avea nu-i permitea să piloteze singură un aparat de zbor. Însă, după finalizarea proiectului cinematografic, Hilary și-a dat examenul de pilot.  

FULLSCREEN
Aceste staruri își pilotează propriile avioane
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies