Cine este mai afectat in urma unui divort? Barbatul sau femeia? Vezi AICI

Cine este mai afectat in urma unui divort? Barbatul sau femeia? Vezi AICI
Data publicarii: 05 Iulie 2011
Data actualizare: 05 Iulie 2011
Nimic nou sub soare! Sunt tot mai multe casnicii care sfarsesc lamentabil. Solutia? Un divort amiabil sau cu scandal. Oricum ar fi, cei doi parteneri nu au cum sa iasa nesifonati dintr-o astfel de experienta, iar unul dintre parteneri iese sigur cu inima zdrobita.

Motivele care duc la divorturi nu sunt prea multe si nici nu denota vreo imaginatie iesita din comun din partea celui care le ofera, astfel incat sa se ajunga la ignorarea pana la anihilare a  juramantul aceluia „impreuna la bine si la rau, pana cand moartea ne va desparti”.

Infidelitatea, nestiuta sau acceptata
Cum e de la sine inteles, infidelitatea este cel mai des intalnit motiv care duce la divort. Cand este descoperita, genereaza rani profunde, umilinte, suferinta de lunga durata. Sunt cazuri cand mariajul poate continua, cand cei doi soti isi mai ofera o sansa, dar asta nu sterge cu buretele durerea celui tradat.

Situatie bizara la prima vedere este aceea in care sotia stie de existenta amantei. Exemplu cel mai elocvent, stiut deja de toata lumea, este acela al sotilor Borcea. Mihaela stia de existenta Alinei Vidican, stia ca este inselata insa si-a iubit prea mult familia  „sot si copiii” - ca sa dea cu piciorul la 22 de ani de casnicie. Pana la urma, nu a avut incotro si a acceptat un divort amiabil, elegant, care insa nu are cum sa-i vindece prea curand ranile.

Un copil - sa avem, sa nu avem...
Despartirile din motivul acesta pot fi cu adevarat sfasietoare si au, in principiu, la baza egoismul unuia dintre soti, care se teme ca nu va mai fi iubit cu aceeasi pasiune si dedicatie daca apare un copil. Sunt situatii cand daca femeia nu tine cont de dorinta expresa a sotului - care vrea de la ea sa-i fie sotie, amanta si mama, totodata -, si ramane gravida, el sa divorteze.
Bine, el poate sa divorteze si daca, de exemplu ea nu isi doreste un copil, dupa cum si ea poate sa-si ia lumea-n cap daca sotul ei mai vrea sa copilareasca si nu sa creasca un copil.

Somajul duce la drame teribile
Din pacate, nu au toate cuplurile puterea si, mai degraba, iubirea necesare ca sa treaca impreuna peste momentele dificile. Astfel incat, daca unul dintre partenerii din cuplu intra in somaj si celalat nu are diplomatia sa ii arate compasiune, este posibil sa se ajunga la o ruptura. La fel si in cazul unui deces din familie, daca cel neindoliat direct nu intelege durerea partenerului.

Violenta sau abuzul sexual
Alcoolul, abrutizarea, frustrarile pot duce la acte de violenta inimaginabile - batai si/ sau abuzuri sexuale. Da, o sotie poate fi violata chiar de proriul ei sot. Din pacate, sunt prea putine locuri in care se poate refugia o sotie aflata intr-o astfel de situatie si situatia materiala precara o poate impiedica sa divorteze, sa traiasca in afara unui camin in care nu este in siguranta.

In privinta suferintei si a recuperarii post-despartire, indiferent cine divorteaza de cine, parerile sunt impartite. Unele studii spun ca femeile s-ar recupera mai greu, ca lor le-ar veni mai greu sa isi refaca viata dupa un divort.

Asadar, cine rade la urma? Greu de spus, nu exista o reteta a nefericirii, dupa cum nu exista nici una a nefericirii, situatia fiind mult mai nuantata si, nu in ultimul rand, personalizata, functie de partenerii dintr-un cuplu.

 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies