Controverse legate de reluarea anului școlar. Gabriela Firea nu e de acord sub nicio formă cu redeschiderea școlilor

Controverse legate de reluarea anului școlar. Gabriela Firea nu e de acord sub nicio formă cu redeschiderea școlilor
Autor: Redactia
Data publicarii: 23 Aprilie 2020
Data actualizare: 23 Aprilie 2020
Deși în Franța, Olanda, Danemarca și Germania s-au reluat parțial cursurile școlare, în România reînceperea anului școlar stârnește o mulțime de controverse, atât printre oamenii politici, cât și printre profesori și părinți.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre o relaxare a măsurilor de carantina după 15 mai, iar premierul Ludvic Orban spunea, înainte de Paște, că ia în calcul și reluarea școlilor după această dată.

În acest context, primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a ținut să precizeze că ea nu este de acord cu reluarea cursurilor cu data de 15 mai.

Gabriela Firea: „Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!"

"Copii cu mască de protecţie mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă... e normal! De aceea sunt copii! Am spus şi ieri, şi aseară, la TV, că nu văd că pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!", a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: "Sub nicio formă nu aş fi de acord cu reînceperea cursurilor”

„Dar cu toată tăria cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici", a adăugat Firea.

Ludovic Orban:  Va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii şi pentru toate cadrele didactice

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat joi că decizia legată de reînceperea școlilor este în analiză și că va fi luată împreună cu Ministerul Educației și al Sănătății pentru „reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor mici”. 

O soluție pentru încheierea anului școlar: cursurile online

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, a spus, miercuri, că elevii care au acces la internet şi calculator sunt obligați să participe la cursurile online desfăşurate de profesori, iar ei pot fi notaţi pentru această activitate, nota putând fi trecută în catalog, la revenirea la cursuri, cu acordul părinţilor sau elevilor.

Anisie a mai spus că specialiştii recomandă că o lecţie online să dureze 40 - 50 de minute.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!