In duminica Floriilor, dragostea salveaza suflete la "Romania, te iubesc!". Duminica de la 18:00, la PROTV

Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc, Alex Dima, ProTV,
Data: 21 Aprilie 2016
Duminica aceasta, de la ora 18:00, Romania, te iubesc! pregateste un reportaj menit sa demonstreze ca se poate si altfel, se poate sa salvezi suflete nevinovate si sa schimbi destine cu care soarta nu a fost deloc dreapta, prin dragoste si atentie.

Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, s-a intors la Radauti, acolo unde se afla asezamantul Sfantul Leontie, un loc al bunavointei si al bunei dispozitii, care demonstreaza ca dragostea si sacrificiul unor oameni pot sa le ofere o viata mai buna copiilor. 

Acest asezamant este un loc unic, o colaborare reusita intre stat si biserica, care ar trebui multiplicat si ar trebui sa ne dea tuturor de gandit. Staretul Iustin de la manastirea Bogdana a gandit tot acest proiect. A lucrat 10 ani la amenajarea asezamantului, iar ceea ce a reusit sa faca este cu adevarat exceptional. 

Locul arata ca un centru, o tabara in care se face performanta. Copiii sunt impartiti pe grupe de varsta in case care sunt autonome. Copiii fac meditatii pentru admiterea la liceu si bacalaureat, vioara, pictura si au castigat numeroase premii in strainatate. 

123 de copii si-au gasit salvarea in asezamantul Sfantul Leontie. Toti au in spate drame greu de imaginat: abandonati, orfani, batuti de parinti, pusi sa cerseasca. In locul acesta si-au gasit salvarea. Sunt pusi pe linia de plutire. Li se ofera repere si modele in viata, sunt ridicati, primesc dragoste si protectia unei familii, lucruri care pentru ei au fost cu totul si cu totul straine pana acum. Li se salveaza sufletele. Iar asta presupune munca multa din partea maicutei Ecaterina, in special. Care le este maica si psiholog!”, a declarat Alex Dima. 

In duminica Floriilor, telespectatorii vor vedea la Romania, te iubesc!, cat conteaza grija, dragostea, incurajarea pentru copiii trecuti prin drame greu de imaginat si cum toate aceste lucruri le dau incredere ca pot face orice si le schimba radical destinele. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

FULLSCREEN
In duminica Floriilor, dragostea salveaza suflete la "Romania, te iubesc!"
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO