Marea Britanie, prima țară din lume care aprobă vaccinarea populației împotriva coronavirus

Marea Britanie, prima țară din lume care aprobă vaccinarea populației împotriva coronavirus
Vaccinul s-a dovedit eficient în 95% din cazuri. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Decembrie 2020
Data actualizare: 02 Decembrie 2020
Autoritățile de la Londra au considerat vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech suficient de sigur pentru populație și l-au aprobat. Campania de vaccinare va începe săptămâna viitoare cu persoalul din spitale.

Vaccinul dezvoltat de gigantul american Pfizer și de compania germană BioNTech este eficient în 95% din cazuri, susțin cei care au lucrat la crearea moleculei. Soluția celor doi actori din industria farmaceutică a fost considerată sigură pentru populație, motiv pentru care autoritățile din Marea Britanie au aprobat utilizarea ei la scară largă.

Campania de vaccinare în Regat va începe săptămâna viitoare, scrie The Sun, în timp ce Marea Britanie devine prima țară din lume care aprobă utilizarea unui vaccin anti-coronavirus.

Conform presei de la Londra, 50 de spitale din Regat au fost nominalizate pentru a găzdui campania de imunizare. Primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii din sistemul sanitar, urmați de persoanele vârstnice. Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze, însă acestea vor ajunge în țară în tranșe. De aceea, campania de imunizare a populației va dura câteva luni.

Citește și: Mai trebuie să purtăm mască și după ce am fost vaccinați împotriva SARS-CoV-2? Răspunsul experților

Autoritățile române, și nu numai, vor monitoriza ce se întâmplă în Marea Britanie pentru a învăța din experiența Regatului Unit. În România, campania de vaccinare anti-coronavirus se va desfășura cu ajutorul Armatei Române.

Imunizarea, proces de durată

Autoritățile de la Londra au precizat că 10 milioane de doze vor fi livrate până la sfârșitul acestui an. Însă, imunizarea populației va fi un proces de durată, ce se va întinde pe câteva luni. În faza a doua a vaccinării, care va începe anul viitor, vor fi vaccinate persoanele sub 75 de ani.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech trebuie transportat în condiții speciale, iar una dintre condițiile de păstrare este esențială pentru reușita imunizării: minus 70 de grade Celsius. Fiecare persoană ar urma să primească două doze de vaccin, la interval de câteva săptămâni.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Dr. Cătălina Andrei: „Pandemia a mărit cu 100% disfuncțiile sexuale în cazul ambelor sexe”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!