Mark Zuckerberg primește încă o lovitură. Ce se întâmplă cu Facebook în aceste momente

Mark Zuckerberg primește încă o lovitură. Ce se întâmplă cu Facebook în aceste momente
Citeste mai mult despre: Mark Zuckerberg, Facebook,
Autor: Redactia
Data publicarii: 26 Iulie 2018
Data actualizare: 26 Iulie 2018
Fortune scrie că gigantul american se prăbușește pe bursă și că acțiunile au scăzut ieri cu 20%, chiar dacă compania a raportat rezultate record pentru trimestrul trecut. 

Fortune scrie că Facebook e în picaj pe bursă și că acțiunile au scăzut ieri cu 20%, chiar dacă compania a raportat rezultate record pentru trimestrul trecut și un profit de peste 5 miliarde de dolari, comparativ cu 4 miliarde pe trimestrul anterior. 

Acțiunile companiei au scăzut în contextul în care investitorii și-au exprimat public nemulțumirea față de evoluția numărului de utilizatori. Mai precis, segmentul de utilizatori SUA-Canada a rămas constant, în loc să crească, așa cum așteptau investitorii. Lucrurile stau și mai rău pe segmentul european, acolo unde Facebook a pierdut 3 milioane de utilizatori.

Astfel, în ciuda faptului că Facebook a raportat că veniturile au crescut cu 42% pe ultimul trimestru (ajungând la suma-record de aproape 14 miliarde de dolari), compania pierde o sumă uriașă. 

Ieri-seară, după închiderea Nasdaq și Dow Jones, acțiunile au scăzut cu 22%, adică aproximativ la 173,5 dolari per acţiune. Cu alte cuvinte, Mark pierde circa 150 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață a companiei – de aproximativ 620 de miliarde de dolari. 

Facebook a avut mereu o performanță constantă pe bursă în ultimii an, singura scădere masivă fiind înregistrată în martie, când a avut loc scandalul Cambridge Analytica. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!