Reteaua Facebook, pusa sub investigare. Ce se intampla cu cea mai utilizata retea de socializare

Reteaua Facebook, pusa sub investigare. Ce se intampla cu cea mai utilizata retea de socializare
Citeste mai mult despre: Facebook, ce se intampla, investigare,
Data publicarii: 03 Iulie 2014
Data actualizare: 03 Iulie 2014
Autoritatea britanica pentru protectia datelor, The Information Commissioner's Office (ICO), a declansat o ancheta pentru a determina daca Facebook a incalcat legislatia in vigoare in cadrul experimentului sau prin care a manipulat emotiile resimtite de aproape 700.000 dintre utilizatorii sai.

"Am ridicat aceasta chestiune in legatura cu Facebook si vom colabora cu omologii nostri din Irlanda pentru a afla mai multe in legatura cu imprejurarile" in care a fost aăcut acest studiu, a declarat un purtator de cuvant al ICO, miercuri, pentru AFP.

Reprezentantii ICO au spus ca este prea devreme sa precizeze ce aspecte legale a incalcat Facebook prin realizarea acestui experiment, conform Financial Times.

Totodata, publicatia Financial Times precizeaza ca in aceasta ancheta va fi implicata si autoritatea responsabila cu protectia datelor din Irlanda, intrucat sediul european central al retelei Facebook se afla la Dublin.

Saptamana trecuta a fost facuta publica informatia ca reteaua de socializare Facebook a manipulat emotiile resimtite de aproape 700.000 dintre utilizatorii sai, in cadrul unui experiment secret, in urma caruia a descoperit ca starile de fericire si de tristete sunt "contagioase", putand fi transmise de la un internaut la altul.

Experimentul, care nu a beneficiat de consimtamantul utilizatorilor, a provocat un val de critici in randul acestora, din cauza incalcarii vietii private si a unor principii de natura etica, dupa cum a informat, pe 29 iunie, independent.co.uk.

Citeste mai multe pe mediafax.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies