Viata unui barbat s-a schimbat intr-o secunda. Ce a gasit el pe un camp se numara printre cele mai importante descoperiri

Viata unui barbat s-a schimbat intr-o secunda. Ce a gasit el pe un camp se numara printre cele mai importante descoperiri
Citeste mai mult despre: camp, barbat, descoperire, pamant,
Data publicarii: 05 Ianuarie 2015
Data actualizare: 05 Ianuarie 2015
Paul Coleman, care cauta, de 40 de ani, comori pierdute cu ajutorul unui detector de metale, a facut o descoperire importanta in apropiere de Aylesbury, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Britanicul a gasit, pe campul unei ferme din zona, la o adancime de 60 de centimetri, o galeata in care se aflau 5.000 de monede de argint, care dateaza din vremea anglo-saxonilor, potrivit Sky News.

Monedele, care au o evidenta valoare istorica, au si o valoare in banii de astazi: 1 milion de lire sterline. "Am vazut un singur disc de argint stralucind. M-am aplecat sa il iau si atunci am vazut ca in groapa era mai multe obiecte circulare", a spus Paul.

Comoara, care dateaza din secolul 11, urmeaza sa fie analizata de specialistii British Museum, iar apoi le-ar putea cumpara. Banii ar urma sa fie impartiti intre cel care a descoperit comoara si proprietarul fermei, pe pamantul caruia se afla.

Aceasta este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istoria Marii Britanii. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies