• Emisiuni
  • VLAD
  • PERIPEȚIILE UNUI REGIZOR SPANIOL ÎN ROMÂNIA ȘI ÎN LUME

PERIPEȚIILE UNUI REGIZOR SPANIOL ÎN ROMÂNIA ȘI ÎN LUME

PERIPEȚIILE UNUI REGIZOR SPANIOL ÎN ROMÂNIA ȘI ÎN LUME

În fiecare zi, milioane de telespectatori urmăresc seriale și filme la TV, pe computer sau tablete. În fiecare zi, comedii, drame, răzbunări sau thrillere țin telespectatori din toată lumea cu sufletul la gură, avizi de noi povești. VLAD este unul dintre acele seriale care acum, de luni până joi, cu ocazia reluării de pe PRO TV, ne dezvăluie secrete, noi detalii ale răzbunării protagonistului, menținând telespectatorii cu sufletul la gură în fața televizorului. 

Însă filmele și serialele pe care le vedem sunt doar vârful icebergului, în spatele acelor ore de emisie e mult mai mult: munca multor persoane, secrete ce fac posibil imposibilul, trucuri de cameră și lumină, pentru ca acele cadre spectaculoase să pară reale, probleme de finanțare, de casting, probleme cu vremea, discuții infinite despre scenariu, poveste, personaje…Tot ceea ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat este în sine un alt film, un mare film.

Citește un INTERVIU cu Jesus del Cerro: "România are tot ce își poate dori un regizor"

În cazul meu, toate aceste întâmplări din spatele camerei s-au transformat în note și puțin câte puțin, într-o carte prin care se revelează o nouă ipostază a mea: cea de scriitor. Eu am participat în crearea unor serii, și am scris scenarii de film, însă pentru a scrie o carte era un pas mare în mintea mea. Puțin câte puțin și cu inspirația dată de experiențele mele din călătoriile de filmare în Spania, România și SUA, cartea a ajuns să prindă contur, să devină o realitate. Precum în cazul filmelor și al serialelor, trebuie ca această carte să plece din mâinile mele și să ajungă în mâinile cititorilor. Ei sunt judecătorii, ei decid dacă îi amuză, dacă le place, și dacă paginile cărții îi fac să viseze și să călătorească prin intermediul lecturii. 

Peripețiile unui regizor spaniol în Romania și în lume este mijlocul perfect prin care putem descoperi cum se realizează filmele, pentru a vedea problemele cu care ne confruntăm în spatele camerelor de filmat, cum este experiența festivalului Cannes, cum se comportă vedetele de la Hollywood, și în definitiv pentru a călători și visa prin intermediul aventurilor unui regizor prin lume. Pentru că viața fără visuri și călătorii nu ar mai fi la fel. 



Citește și varianta în spaniolă a articolului!

DE DIRECTOR DE CINE A ESCRITOR: 

Cada día millones de espectadores ven series y películas en televisiones, ordenadores y tablets, cada día comedias, dramas, venganzas, thrillers, terror y demás géneros entretienen por todo el mundo a espectadores ávidos de nueva historias. Vlad es una de esas series que ahora cada semana de lunes a jueves descubre en su reemisión en ProTV nuevos secretos, nuevos detalles de la venganza de su protagonista y entretiene y mantiene a los espectadores delante de la pantalla.

Pero las series y películas que vemos son solo la punta del iceberg, detrás de esas horas de emisión hay mucho más: el trabajo de muchas personas, secretos que hacen posible lo imposible, trucos de cámara e iluminación para que esos planos espectaculares sean reales, problemas de financiación, de casting, problemas meteorológicos, discusiones infinitas sobre la historia, sobre los personajes… Todo lo que pasa detrás de la cámara es en si otra película, otra gran película.

En mi caso todo eso se convirtió en anotaciones, notas y poco a poco en un libro con el que empiezo una nueva faceta: la de escritor. Yo había participado en la creación de series y escrito guiones de películas pero escribir un libro era una meta lejana en mi mente, poco a poco y con la inspiración de todo lo que ocurre en los rodajes y los viajes para rodar películas y series en España, Rumania y Estados Unidos el libro llegó a ser real.

Ahora como a las películas y a las series le toca al libro saltar de mis manos a las manos de los espectadores, para que ellos juzguen si les entretiene, si les gusta y si les hace soñar y viajar a través de sus páginas. Peripetiile unui regizor spaniol in Romania si in lume es el vehículo perfecto para descubrir como se hacen las películas, ver los problemas que hay detrás de las cámaras, estar en el festival de Cannes, conocer como se comportan las estrellas de Hollywood y en definitiva viajar y soñar con las aventuras de un director de cine por el mundo. Y la vida sin sueños ni viajes no es lo mismo.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune VLAD

Articole pentru emisiune VLAD

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni