Administratorii aplicației Zoom, dați în judecată pentru dezvăluirea de date personale către Facebook

Administratorii aplicației Zoom, dați în judecată pentru dezvăluirea de date personale către Facebook
Eric Yuan (50 de ani) este miliardarul chinez care a creat Zoom. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data: 08 Aprilie 2020
Aplicația de videoconferințe Zoom, care le permite oamenilor din lumea întreagă să comunice de la distanță în timpul pandemiei de coronavirus, are serioase probleme de securitate. Managerii companiei au ascuns asta, iar acum sunt cercetați într-un dosar de fraudă.

Zoom Video Communications, compania care administrează aplicația de comunicare Zoom, a fost chemată în judecată de unul dintre acționarii săi. Conform unui proces deschis marți la San Francisco, managerii companiei sunt acuzați că au ascuns existența unor serioase probleme de securtitate pe care le are aplicația, folosită azi de milioane de oameni din întreaga lume.

Conform documentelor depuse la tribunal, citate de Bloomberg, deficiențele în ceea ce privește criptarea aplicației, inclusiv vulnerabilitățile în fața atacurilor de tip hack, au fost mușamalizate.

Însă, cea mai gravă acuzație vizează încălcarea vieții private a utilizatorilor prin dezvăluirea de informații personale unor terțe părți, precum Facebook.

Eric Yuan, fondatorul aplicației de teleconferințe, are de dat niște explicații, având în vedere că de la declanșarea pandemiei de coronavirus și până azi a înregistrat încasări de 4 miliarde de dolari din exploatarea acestui serviciu.

De fapt, compania sa este printre puținii câștigători din piață în vreme de pandemie, cu o creștere a încasărilor de peste 77%.


FOTO: Shutterstock

Acțiunile companiei au crescut cu 67%

Michael Drieu, finanțatorul care a intentat procesul, susține că o serie de dezvăluiri publice despre deficiențele aplicației începând de anul trecut au afectat prețul acțiunilor Zoom. Însă, de la declanșarea pandemiei, când nevoia de servicii de comunicare la distanță a crescut, valoarea acțiunilor a sporit cu 67%.

Din cauza acestui scandal care privește incidente de securitate și divulgarea de informații cu caracter personal la Zoom, companii precum SpaceX și Tesla, dar și instituții precum Departamentul de Educație al orașului New York, au interzis folosirea aplicației.

În același timp, Taiwanul a interzis folosirea aplicației în orice împrejurare. 

Într-un mesaj postat pe blog, Eric Yuan le-a cerut scuze utilizatorilor din întreaga lume și i-a asigurat că a întocmit un plan, pe 90 de zile, care vizează revizuirea întregii platforme și rezolvarea tuturor breșelor de securitate. 

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Când facem bine, #NeFacemBine. Mihai Mărgineanu: "Sunt genul ăla de bătrân care are impresia că tinerii ne vor salva

FULLSCREEN
Admnistratorii aplicației Zoom, dați în judecată pentru dezvăluirea de date personale către Facebook
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies