Apple a lansat un iPhone la preț redus în plină pandemie de coronavirus, dar nu știm cui îi va mai păsa

Apple a lansat un iPhone la preț redus în plină pandemie de coronavirus, dar nu știm cui îi va mai păsa
Noul iPhone SE are un preț de plecare de 399 de dolari. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 15 Aprilie 2020
Data actualizare: 15 Aprilie 2020
iPhone SE este noul model low-cost lansat miercuri de Apple, în contextul în care veniturile americanilor, și nu numai, sunt puternic afectate de pandemia de coronavirus.

Cel mai nou model iPhone este și cel mai ieftin lansat vreodată de producătorul american. Disponibil pentru comenzi începând cu 24 aprilie, iPhone SE este mai accesibil cu 50 de dolari chiar și decât cel mai ieftin model al gigantului din Silicon Valey.

„Doar” 399 de doalri va fi prețul de catalog al noului model, care reprezintă a doua generație de iPhone SE, scrie Reuters. Noul smartphone îl scoate la pensie pe iPhone 8, care nu va mai fi fabricat.

Noul model vine cu un ecran de 4,7 inch (11,9 cm), dar cu același procesor care echipează cel mai avansat smartphone Apple de până acum, iPhone 11 Pro

Fanii celor mai noi tehnologii vor fi dezamăgiți să afle că modelul SE nu e disponibil în 5G și nu vine echipat cu funcția de recunoaștere facială.

Experții spun că pandemia de coronavirus va afecta piața dispozitivelor mobile, în special cele care au prețuri ridicate. Din cauza milioanelor de americani trimiși în șomaj sau care și-au pierdut joburile din cauza recesiunii, telefoanele mobile nu vor mai fi o prioritate.

Cu această lansare, Apple vrea să rămână, cumva, pe linia de plutire, însă managerii săi sunt conștienți că publicul căruia se va adresa în viitorul apropiat va fi mai mic ca niciodată.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 4: Alvarez, criza de identitate
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies