Au trecut 19 ani de la tragedia care a schimbat omenirea. Teoriile conspirației despre ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 

Au trecut 19 ani de la tragedia care a schimbat omenirea. Teoriile conspirației despre ce s-a întâmplat pe 11 septembrie
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 11 Septembrie 2020
Data actualizare: 11 Septembrie 2020
Pe 11 septembrie 2001, istoria Statelor Unite ale Americii s-a schimbat radical, iar cele două turnuri gemene World Trade Center s-au prăbușit! Cum a fost posibilă o asemenea catastrofă?

Ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta, însă 11 septembrie a rămas în mintea oamenilor drept cel mai sângeros atac terorist, a fost ziua în care New York-ul a rămas paralizat în fața unei catastrofe ce nu se mai întâlnise până atunci. 

În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbusind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.  

 Ambele clădiri s-au prăbusit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. 

 
După 18 ani de la tragicul accident, există, în continuare, numeroase versiuni conform cărora totul a fost o acțiune planificată a guvernului american, și că George W. Bush este responsabil de tragedie.  

Vezi galerie foto, mai jos:

Mulți cetățeni ai Statelor Unite ale Americii susțin că ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2001 a fost un complot al administrației președintelui Bush, menit să justifice acțiunea de a începe un război împotriva Afganistanului și Irak-ului.  

Este puțin probabil ca cele două turnuri, care aveau o structură destul de solidă, să se prăbușească la impactul unor avioane de linie. Astfel, adepții teoriei conspirației, susțin că de fapt, guvernul american ar fi amplasat explozibil în turnurile World Trade Center și la Pentagon, înainte că acestea să fie lovite de avioanele comandoului islamist.  

De asemenea, teoria este susținută și de faptul că autoritățile au demolat controlat resturile ce au rămas în urma turnurilor, special că presa să nu găsească urme de explozibil printre dărâmături.  


Televiziunea BBC a avut un rol important în formarea conspirațiilor, deoarece imediat după incident a publicat numele și identitatea unora dintre atacatori. Deși explicată după aceea, această întâmplare devine una din teoriile conspirației cum că nu s-ar fi putut afla numele celor implicați în deturnări și publicate așa repede după atentate. 

Ce știm sigur este ca s-a intamplat o tragedie, si nu vom știi niciodată ce s-a întâmplat cu exactitate în acea zi, insă rămânem doar cu semne de întrebare și cu un gol imens pentru faptul că omenirea a trecut prin asemenea clipe.   

La 19 ani diferență, îi comemorăm pe toți cei care și-au pierdut viața în atentatele care aveau să schimbe Statele Unite ale Americii și New York-ul pentru totdeauna.  

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriștii. Majoritatea covârșitoare ale celor morți erau civili, inclusiv cetăteni din 90 de tări. În plus, moartea de cancer pulmonar a cel puțin a unei persoane a fost considerată de un medic legist a fi cauzată de expunerea la praful ridicat în urmă prăbusirii World Trade Center. 

La 18 noiembrie 2006, au început lucrările de constructie⁠ la One World Trade Center pe locul fostului World Trade Center. Clădirea a fost deschisă oficial la 3 noiembrie 2014. 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies