Banksy, artistul anonim care a revoluționat o lume întreagă

Banksy, artistul anonim care a revoluționat o lume întreagă
Citeste mai mult despre: Banksy, artistul anonim, revoluționat, video,
Data: 18 Octombrie 2019
Banksy este un artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez.

Identitatea lui Banksy a rămas un mister încă de la începutul apariției lucrărilor sale din anul 1990.

Este un artist britanic, orașul de origine fiind Bristol. Deține o pagină personală de Instagram unde are 5 milioane de urmăritori și site-ul personal unde își publică lucrările online. 

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Singurele presupuneri despre personajul anonim ar fi că acesta este, de fapt, membrul trupei Massive Attack, Robert Del Naja.

Lucrările sale au apărut la început pe pereți și poduri din diferite orașe ale lumii, reprezentând un protest, totul fiind într-o notă sarcastică a zilelor noastre. 

Fiecare lucrare are un mesaj ascuns, fiind denumite într-un stil real-sarcastic care reprezintă critica politică: "Kids on guns";"Paranoid Pictures";"Pulp Fiction";"Kissing Coppers" etc.

În fiecare lucrare a sa a combinat arta urbană, satirică și epigramele cu un umor negru, operele sale fiind concepute după un șablon distinctiv. Este un mix între ironie, ireverență și umor.

Bansky este artistul care provoacă și îi place să șocheze prin lucrările lui. 

Fiind adeptul încălcării regulilor, își folosește lucrările ca un mesaj pentru societate în care își spune nemulțumirile față de situația politică din zilele noastre adoptate de liderii din întreaga lume. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on


În Londra este supranumit "teroristul britanic". Abilitatea lui de a se furișa în muzee și în locurile publice îi enervează la culme pe polițiștii din Marea Britanie.

Acesta "distruge" stilul normal al lucrurilor, exagerându-le în stilul propriu. Sunt unice prin faptul că le dă o anumită profunzime și perspectivă cum nimeni nu a ajuns să o facă până acum. 

Renumita sa lucrare denumită "Girl with Balloon" a fost concepută pentru prima dată în 2002 pe podul "Waterloo Bridge" .

Este renumită această lucrare deoarece în 2018, în timpul unei licitații pentru lucrarea "Girl with Balloon" din cauza unei "defecțiuni tehnice", lucrarea s-a rupt în bucăți.


Lucrarea "Girl with Balloon" a fost scoasă la licitație în anul 2018 iar după ce a fost vândută, lucrarea s-a rupt în bucăți din cauza unei defecțiuni tehnice pe care Banksy a ascuns-o în rama tabloului.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on


După acest incident, Banksy a redenumit lucrarea cu numele de  "Love Is in the Bin".


Sursa Foto: Instagram; Getty Images

Vezi si Drake și Alcoolul. Ce obișnuiește să facă artistul de fiecare dată dupa ce bea mai multe pahare

FULLSCREEN
Banksy, artistul anonim care a revoluționat o lume întreagă
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO