Caz șocant în Spania! Un adolescent a ajuns la Psihiatrie din cauza jocurilor video 

Caz șocant în Spania! Un adolescent a ajuns la Psihiatrie din cauza jocurilor video
Autor: Cristina Tapu
Data publicarii: 21 Septembrie 2021
Data actualizare: 21 Septembrie 2021
Caz șocant în Spania! Un adolescent a ajuns să fie internat la secția de psihiatrie după ce a devenit dependent de un joc video care i-a modificat considerabil comportamentul.

Întâmplarea neobișnuită a fost relatată în cadrul Jurnalului Psihiatriei Copilului și Adolescenților. Medicii au povestit că adolescentul a avut nevoie de spitalizare și detoxifiere după ce a dezvoltat o dependență față de jocul Fortnite.

Părinții acestuia au început să devină îngrijorați atunci când băiatul a manifestat semne de izolare și de pierdere a interesului pentru mediul înconjurător. Altfel spus, nimic din lumea externă nu i se părea măcar la fel de interesant precum timpul petrecut în fața laptopului. 

Adolescentul a fost tratat cu o abordare multidisciplinară, fiind aplicată inclusiv terapia cognitiv-comportamentală. Familia a fost implicată în procesul medical pentru a-l ajuta pe băiat să înţeleagă care este efectul pe care jocul îl are asupra sănătăţii sale: „Rezultatele arată o scădere semnificativă a timpului de utilizare a calculatorului pentru jocul video, precum și o îmbunătățire a funcționării personale și sociale a pacientului”, au declarat medicii. 

Sursă foto: Gettimages

Vezi și: Outfitul perfect la Untold!

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!